TUFFA ORD I NEW ORLEANS; YIGIT: ”JAG GÅR PÅ JAKT EFTER BESTEN!”

okt 26, 2018
boXning

Det var ett stort sista pressmöte i New Orleans igår med huvudpersonerna på podiet, Regis Prograis & Terry Flanagan, Ivan Baranchyk & Anthony Yigit, inför lördagens dubbla kvartsfinaler i World Boxing Super Series superlight/lätt welterviktsturnering i Lakefront Arena.

Stockholms och Sveriges Anthony Yigit skrädde inte orden när det väl blev hans tur att tala inför världspressen. Han hade då lyssnat till Ivan ”The Beast” Baranchyk uttrycka sina intentioner i denna IBF-VM-fight, att detta i sanning skulle bli en ruggig natt för svensken och vidare ”det här är min största fight, det här är mitt ögonblick, min tid – jag kommer att bli världsmästare på lördag, jag kommer att slå Yigit i varje rond men jag vill inte förutspå i vilken rond domaren bryter!”

Yigit svarade med motsvarande glöd: ”Jag känner mig utmärkt bra, jag har nu varit här i två veckor och tränat i New Orleans Boxing Club och alla har varit vänliga mot mig. Jag känner att New Orleans är som hemma, så det är bra. Jag är övertygad om att detta går min väg. Uppenbarligen tror somliga att ’The Beast” ska komma för att ta sitt byte, men jag är här på safari och jag ska gå på jakt efter besten!”

”Jag kan göra allt”, sa han vidare, ”jag kan slå, jag kan flytta mig, jag är explosiv, jag är snabb på fötterna och jag kan stå och byta slag. Jag har ett krigarhjärta. Folk blir chockade när de möter mig, de vet inte hur de ska svara, och vad de än gör har jag ett svar. Jag försätter alltid mina motståndare på djupt vatten, och det är vad som kommer hända på lördag också!”

Regis ”Rougarou” Prograis, den store hemmasonen i boxningssammanhang i ’The Big Easy’, och i stor utsträckning galans verkliga huvudperson, talade sig varm för tävlingen: ”Det här är enormt, och mitt mål är att få tillbaka ’big-time-boxing’ till New Orleans, och att nu boxa om Muhammad Ali Trophy är verkligen stort. De flesta människor har ännu inte fattat hur stort. Jag är upprymd. Första gången (kvalet mot Velasco) kände jag press och var nervös, men nu är det borta, nu är jag bara mig själv igen och ska ha kul och fajtas! Flanagan är tuff, han är före detta mästare, men jag kommer bara gå ut där och ha kul. Först sa folk att jag inte var en puncher och saknade ’power’ .. nu säger dem att jag är det för att jag slår ut alla – jag gör det jag känner för, och på lördag kommer jag att ha roligt framför min egen hemmapublik.”

Terry Flanagan kontrade: ”Det kommer att bli en stor fight, kvällens största fight, och jag vet att det kommer att bli tufft, jag är inte dum i huvet. Men jag har förberett mig rätt, jag är mentalt och fysiskt förberedd och klar att fajtas. Jag tänker fixa detta på lördag natt.”

WBSS-generalen Kalle Sauerland avslutade: ”Det är härligt att vara här i New Orleans med World Boxing Super Series, det här är en plats med mycket boxningshistoria, och det är förunderligt att vi nu skapar mer sådan. Vi har en ’dubbelgala’ i superlightweight med fyra fantastiska boxare i superb kondition som kommer att ge oss två jättematcher!”