TUNG FÖRLUST FÖR MIKAELA LAURÉN I SPANIEN

jun 30, 2024
boXning
Nej, det gick inte alls som tänkt för Mikaela Laurén (nu 33-7) i hennes andra comebackmatch i natt i Anfiteatro Oscar Espla i Benidorm i Spanien mot rutinerade men statistiskt ojämna och i denna match betydligt tyngre tjeckiskan Ester Konecna (nu 6-29-2) – det blev en klar poängförlust efter åtta fullbordade ronder. 
Laurén, som numera är på väg ner till lätt weltervikt – hon vägde här 66,4 kg efter att ha ätit och druckit, medan en nedbantad Konecna vägde 69 kg .. och sen gick och åt och drack – underskattade betydelsen av viktskillnaden och motståndet, varpå detta blev den avgörande faktorn i matchen. ”Destiny” slet och jobbade, men den långa tjeckiskan boxade kallt och smart och höll svenskan på avstånd och plockade poäng, och så snart Mikaela kom in i närkamp låste hon upp henne. Och med denna taktik tog Konecna rond efter rond medan Laurén aldrig lyckades bryta mönstret. Sekonderna Benja Kalinovic och Alex Wennersten försökte få henne att häva Esters clinchande: ”Gör det till en street fight, slit upp clinchen och slå .. var som helst!” Det gick inte, och till slut hade Ester Konecna efter full distans på 8 ronder boxat ihop till en klar poängseger – hon vann med 80-72 hos alla tre domarna – och tagit sin karriärs största seger..! Hon är, som nogsamt påpekades före fight, betydligt bättre boxare än vad siffrorna i hennes record indikerar. Konecna är en bra fighter och kan kanske hävdas på sätt och vis ha tjänat in till en stor seger efter många jämna matcher med förlust mot de bästa. Synd bara att det blev på Lauréns bekostnad. 
”Jag försökte allt jag kunde”, sa Mikaela efteråt, ”men hon var smart och skicklig och boxade så himla bra på distans, flyttade sig smart, och låste mig så fort det blev närkamp .. jag kom aldrig åt henne!
Ingen av de två boxarna var särskilt märkt efteråt, men Mikaela svullnade något på vänster kind och bad Benja om ”en isbit” att kyla ned med. Hon fick hela ispåsen, och tryckte den med ett coolt leende upp mot kind – var god se medsänd bild – så humorn hade hon ändå kvar. ”Jag har några dars ledighet innan hemfärd, men nu får vi analysera detta och jag får ta en hård funderare omkring framtiden. Det är ingen fara alls med mig fysiskt, men i i fighterhjärtat gör det ont!”