TUNG SVENSK KVÄLL I FREDERIKSBERG

maj 03, 2015
admin

svensson3[1]Det blev en tung svensk lördagsafton i Frederiksbergs-hallerne i Köpenhamn. Den svenske tungviktaren Otto Wallin (nu 11-0/9 KO) vann förvisso – och ganska enkelt också – över en på papperet inte oäven georgier vid namn Beka Lobjanidze (11-2), men den senare bjöd tämligen svagt motstånd och Otto kunde tempostarkt bygga en klar ledning och sänkte Beka i fjärde ronden på knä, där han klart markerade till ringdomaren Per K Hansen att han inte ville fortsätta och lät sig räknas ut!

I övrigt gick det mesta snett med blå-gula ögon sett. Oscar Ahlin (nu 12-1/10 KO) kom upp mot en farligt swingande afrikan (född i Kamerun) men boxandes utifrån Tyskland Bernard Donfack (22-11-3/11 KO, träffades redan i andra ronden hårt och tappade sin snabba, effektiva boxning och försökte därefter mest snickra hem en seger, vilket inte lyckades utan han fångades titt och tätt i farliga lägen. Han gick tungt i golvet träffad av överhands-swingen i femte ronden och kämpade sedan i underläge och även om han avslutade hyggligt bra räckte det inte till seger; domarna såg det enhälligt 77-74 x 2, 76-75 efter 8 fullbordade ronder ,, till Donfack.

 

Och inte nog med det – därefter kom WBC-VM-kampen i lätt welter där Klara Svensson (nu 15-1/5 KO) utmanade Erica Anabella Farias (22-1-0/10 KO) om det gröna bältet, och även om hon började riktigt bra och knep en knapp men okej ledning så levde hon farligt, och i femte rondens slut gick hon tungt i golvet träffad av en massiv vid krok. Hon tog sig upp och till paus, där man till nöds fick henne redo för nästa rond, men hon var därefter ganska borta ganska länge, och även om hon kom tillbaka i de två sista ronderna och då också återfann sin kaxighet så var det för lite; Klara förlorade med enstämmiga domarröster och siffrorna 98-92, 96-93, 96-94.

 

I den danska huvudkampen besegrade Patrick Nielsen (nu 25-1/12 KO) Ruben Eduardo Acosta på poäng över 10 ronder, och i den norska semin vann Tim Robin Lihaug (nu 12-1/7 KO) överraskande lätt på TKO 3 över Istvan Zeller.