TUNGA GARDET GÅR I RINGEN I ÖREBRO

maj 21, 2015
admin

Nyhetsbild_330_Pezhman_SeifkhaniDet är det tunga gardet som utgör den professionella delen av lördagens boxningsgala i Tegelbruket i Örebro. Den inledande delen av tävlingen omfattar sex amatörmatcher mellan svensk och norsk elit. Från början var det avsett att fem proffsboxare skulle gå i elden, men Muhammed Saleh har dessvärre blivit sjuk och den matchen stryks därmed.

 

De fyra proffs som nu bär huvudrollen är dock en maffig kvartett av idel tunga grabbar. Tre av dem debuterar, medan lätte tungviktaren Victor Fabretto kommer med en rutin på två raka segrar som yrkesboxare. Han möter nu tuffe Andrejs Pokumeiko, med en record på 8-8 som proffs, och även om där finns ett antal nederlag så bör noteras lettens avsevärda punch – han har avgjort inte mindre än sju av segrarna i förtid och den åttonde vinsten tog han på poäng mot skaplige britten Kevin Greenwood .. han förlorade men gick tiden ut mot tuffe norrmannen Arne Ernstsen, men vi minns honom givetvis för hans karriärmässigt tidiga insats i Kungälv 2011, då han föll mot Rastgar Ismaeeli. Det är dock ingen tvekan om att Fabretto har ett tufft jobb framför sig.

 

De tre bestarna Pezman Seifkhani, ca 105 kg, och Johnny Iwersen, ca 110 kg, och cruiserviktaren Marcus Alberts gör alla proffsdebut på lördag. Förre JSM & Nordiske JM-kungen, SM-tvåan och landslagsmannen Seifkhani kommer nu vid 24 års ålder tillbaka till ringen efter några års bortavaro och han ställs inför en nog så tuff debutuppgift, nämligen relativt rutinerade Oleg Lopajevs (9-12-1/8 KO), som om än med fläckat record dock har god erfarenhet av proffsgamet och även om han torskade så har han delat ring med flera starka namn som Giacobbe Fragomeni, Mark Prince, Tom Schwarz, Wayne Brooks och Janne Katajisto och han har vunnit över låt vara inga stjärnor men ändock, så som debutmotståndare är han en ordentligt tugga.

Bamsige Degerforsaren Iwersen, 32 år gammal, med tunga meriter i kick- & thaiboxning och SM-silver och brons (kom inte förbi Modo Sallah) får en till synes lättare debutuppgift i nye balten Roman Moldavcuks, som har haft ett enda ganska intetsägande första proffsjobb .. och Marcus Alberts, 27-årig Stockholmare med brons på SM, landslagsuppgifter och 55 amatörkamper i ryggen, får också ett statistiskt korrektare jobb i 1 match rutinerade Ostap Basins, en seger förvisso, men det borde ändå vara raka och hyggliga bud att debutera på.

Tufft blir det sannolikt för hela gänget. Tävlingen börjar redan kl 16 med amatördelen, därefter blir det musikunderhållning med Kave Kabinejad från ca 17.40 och proffsdelen startar kl 18.15. Galan är starten på en planerad satsning över tid av promotor Kamran Kabinejad, och har döpts till FIGHT LIFE ONE ..!