TUNGVIKTSHELG VÄNTAR

mar 02, 2016
boXning

image
Det är Fight Week för de stora pojkarna – med två tungviktsfighter av format till helgen. På lördag i Akhmat Arena i Grozny i Tjetjenien i södra Ryssland försvarar Ruslan Chagaev (34-2-1/21 KO) sin WBA/regulär-VM-titel mot Australiens Lucas ”Big Daddy” Browne (23-0/20 KO). Browne har varit på plats i Grozny i en vecka och rapporteras ha mottagits som en gästande furste, matchen är megastor i Ryssland och fungerar som ett VM-kval till riktiga VM-titeln (där ju Tyson Fury och Wladimir Klitschko skall mötas igen – inget datum överenskommet). Båda boxarna är ju ”gamla i gamet”, Browne så utmanare han är och dito obesegrad är ju redan 36 år gammal och Chagaev har hunnit bli 37. Chagaev höll WBA-VM 2007-09, men föll då på Klitschko. Detta är det närmaste han kommit en ny verklig VM-situation, med allt på spel på lördag.
image
Samtidigt boxar i DC Armory i Washington DC, USA Luis ”The Real King Kong” Ortiz (24-0/21 KO) mot gamle (och han är ålderstigen, 44 bast) Tony ”Tiger” Thompson (40-6/27 KO) över 12 ronder, dito på lördagsnatten. Detta var ju först avsett som en WBA/interim-VM-fight men blev inte accepterad som en sådan – så vad händer om Ortiz förlorar; det blir ett krux – och alltsammans, både denna kamp och Chagaev vs Brown, skulle ingå i WBA:s stora turnering för att ta fram en enda mästare, läs WBA-mästare (eftersom de har en hel drös ..!). Detta är en intressant tungvikts-fight under alla omständigheter.
Den andra huvudmatchen på denna gala är Jessie Vargas (26-1/9 KO) vs Sadam Ali (22-0/13 KO) om WBO:s vakanta VM-bälte i weltervikt. Vargas är interim-mästare medan Ali håller WBA:s internationella titel och denna VM-match blir en spännande styrkemätning.