TUNGVIKTSSNACK: JOSHUA, WILDER, WHYTE ..

okt 25, 2017
boXning

Det drar ihop sig till tungvikts-VM x 2 den närmaste tiden; först ut redan nu till helgen är ju

IBF/WBA/IBO-kungen Anthony Joshua som tar sig an blixtinkallade Carlos Takam för försvar i Cardiff, Wales och nu har lite att säga om det, men helgen därpå den 4/11 är det dags för

WBC-kungen Deontay Wilder att försvara i New York mot – dito – en reserv till ursprungliga utmanaren Luis Ortiz (under test för hjärtmediciner), nämligen förre VM-kungen Bermane Stiverne, om vilket han har starka åsikter. Samtidigt gör brittiska kungen Dillian Whyte ett utspel som svar på Robert Helenius snack häromdan – de två möts i en VM-kval (WBC) situation i Cardiff.

Anthony Joshua: ”När man ser en George Foreman och Ron Lyle typ av fight eller Ali och Foreman där en del av deras själ och glöd förbrukas, så undrar man hur de bar sig åt och hur de kunde ta de slagen; man undrar vad som behövs för att klara det. Innan jag själv gått igenom det, såg jag på såna matcher med förundran, men nu vet jag. Det går inte att läsa sig till hur man överlever skyttegravs-krig. Jag är villig att göra det som behövs för att segra, och jag förstår numera vad folk älskar att se. Det vanliga folket relaterar till boxning, det är som ett jobb, ett extremt jobb, men likväl ett arbete, där man lägger ner så mycket tid i förberedelse dag efter dag .. visst, sen är det stora pengar, men det har folk svårare att förstå. De förstår mödan, de vill se en fight, de vill se dig gå till krig. Jag inte bara ser längre, inte bara utför akten, jag verkligen förstår det. Jag vet vad som måste göras. Takam, han är en veteran som tar och ger .. mycket. Nu blir det för mig att ställa in mig på den sortens fight, vara förberedd på det. Det kommer jag att vara. Wilder – det är något som kommer att ske under 2018. Han har inte gått igenom det jag har. Han behöver en stor fight som definierar honom. Så en fight oss emellan, låter bra. Om det blir gjort rätt, Eddie Hearn får till det med USA, jag har inget emot att det går i USA, så tror jag det kan bli lika stort som mot Klitschko. Det kan bli bättre!”

Deontay Wilder: ”Så nu måste jag ta itu med Stiverne igen, och han snackar och går på om att han förra gången åt mina slag ’till frukost’ och egentligen var sjuk. Well, jag boxades med en bruten hand och vann hela vägen ändå! Så om han åt mina slag till frukost är det nog bäst nu att han gjort rum för lunch, gosse. Som jag känner för den här sporten just nu, så säger jag att om Bermane Stiverne slår mig så slutar jag! Om jag förlorar så är jag klar och slut med det. Då är det över. Så är det – då börjar jag med MMA eller nån annan sån skit! Jag är lugn, men jag måste analysera min karriär .. och jag tänker, vad har jag gjort för att få det kortaste strået varenda gång? Allt jag nånsin önskat är att visa att jag är bäst. Jag vill bevisa att jag är bäst, inte bara med en perfekt record utan hela vägen. Och detta gör mig ledsen. Får mig att förlora min kärlek till boxning. Att folk jag ska möta sjabblar bort sig med förbjudna substanser, när de mycket väl vet att det inte duger. Det är bara skit, och jag vill inte känna så om boxningen. Är jag så farlig så folk måste fuska?”

Dillian Whyte: ”Jag måste röja undan Helenius på lördag, eller rättare sagt jag kommer göra det. Och skaffa mig VM-position. Wilder är en skam. Jag måste ha utmanarposition så jag kan tvinga honom till fight, för frivilligt kommer han aldrig att möta mig. De säger att ’AJ’ är nummer ett – han har många av bältena och han är den ende som möter de bästa. Wilder är en ’chump’ – han har inte mött sin obligatoriska utmanare nån gång på två år .. och Joseph Parker försvarar sitt bälte på You Tube, så det säger ju allt om hans nivå!”

Gemensamt – de pratar mest ’förbi’ motståndet de ska möta härnäst.