TVÅ HAMMARBYARE GÖR UPP OM EM-TITELN I BOXNING!

sep 28, 2017
boXning


Det blev ett trevligt och sportsligt pressmöte med Europamästare Anthony Yigit och hans utmanare Sandor Martin med promotor Nisse Sauerland mellan sig idag på MTG-huset i Stockholm. Det blev en poäng i sammanhanget att båda är Hammarbyfans i fotboll (men Sandor håller på Bilbao på hemmaplan) och att båda två räknar med support från ’Bajen’ från läktarhåll. Det kan ju bli kluvet detta!
Nisse Sauerland strök under matchens historiska signifikans – första EM-fighten på svensk mark på över 50 år – medan en kavalkad rullade på bildskärmen bakom herrarna: Harry Persson 1926, John Andersson 1933, Olle Tandberg 1943, Ingemar Johansson 1956 & 1962, Bo Högberg 1966, Anders Eklund 1985 & 1987 och Anthony Yigit 2017 – och betonade också att för segraren blir det VM-kval läge. ”Jag håller givetvis på Anthony Yigit i den här matchen”, sa Nisse, ”och faktum är att vid seger är han bara en fight borta från en VM-match .. är jag lite lyckosam i förhandlingarna kan han rent av komma till ett VM-skott på en gång, förbehållet en klar seger på lördag.”
Det som talar för en möjlig snabb utveckling är ju det faktum att den suveräne världsmästaren i klassen Terence Crawford lämnar viktklassen och alla VM-bälten kommer att bli vakanta inom kort, med ökade möjligheter till olika scenarion.
Men det är bara något som gäller för segraren i lördagens EM-kamp. Yigit ställdes inför frågan vad det betyder att båda herrarna är southpaws .. han svarade: ”Det är inget problem, jag har sparrat en hel del med southpaws, inte minst på förberedande lägret i Moldavien, och också fått lite hjälp här hemma. Det gör ingen skillnad, och det finns ingen speciell taktik, jag gör bara min match och det löser upp allt. Så länge han hänger med hänger han med!”
På motsvarande fråga till Sandor Martin kom svaret (via tolk): ”Inget speciellt .. vi är båda mycket bra, smarta boxare, vi kommer att anpassa boxningen mot varann, det blir en bra match!” Och om titelchansen och publikstöd: ”Jag låg egentligen före honom/Yigit/ i ranking, men så smet han före mig och fick EM-fighten mot Daws och med den segern är han nu högre rankad. Det ändrar jag på på lördag. Spansk boxning må inte vara stor jämfört flera andra sporter hemma, men den är stark och står sig bra i Europa .. och vi har en historia av att slå svenskar. Castillejo slog ut Paolo Roberto, Loli Munoz besegrade Mikaela Laurén .. och nu slår jag Yigit! Jag har hundra fans med mig, och Hammarby, och det kommer att höras i hallen ..!”
Mikael Laurén skickade en hälsning till ”brorsan” över media, och Anthony plockade upp på det: ”Vi är som syskon, vi är väldigt olika men vi går jättebra ihop, fast hon vill ut på stan och göra saker och jag vill helst chilla och så där. Vi campade mycket ihop i London tidigare .. och även nu här hemma.” Och om sin ny träningsstab sa han: ”Jag har flyttat hem nu, det var dags för det, men jag kan resa till London om det behövs och köra där /med CJ/ men nu har jag basen här, med Vedran Akrap och med Joel Grandell i ringhörnan. Det fungerar bra för mig. Ni får se!”
Pressmötet avslutades med obligatorisk ”face off” – och de två mönstrade varann öga-mot-öga en stund. Skakade hand och poserade för kamerorna. Så var det klart. Och nu laddas det sista inför morgondagens invägning, vid pass kl 17 i O´Learys, Mall of Scndinavia, Stjärntorget 2 i Solna.