TVÅ SVENSKA SEGRAR I NATT: PEZHMAN & OLIVER!

jun 03, 2018
boXning

Pezhman Seifkhani (nu 9-0/6 KO) mötte i Sporthall i Szentgotthard i Ungern på lördagskvällen den rutinerade, lurige men på senare tid med sämre resultat Zoltan Csala (11-17/9 KO) i tungvikt och beslöt sig för att för säkerhets skull öppna lugnt, de boxade jämnt i en dryg minut – så gick Pezhman in med en slagserie från kropp till huvud och en tung höger sänkte ungraren .. han tog sig upp via en något lite omständlig räkning, men örebroaren gick då direkt in med en kraftig högerkrok och Zoltan stöp rak lång för full räkning. Tid 1:53 ..!

På samma tävling boxade Örebro-baserade kroatiske lätte tungviktaren Marko Calic (7-0/4 KO) som likaså i första omgången stoppade obesegrade hemmasonen Jozsef Barati (2-1/2 KO) via kroppsslag. Team Kamran börjar bli rena fasan i Ungern!

Oliver Flodin (nu 4-0) mötte i Stadionsporthalle i Hannover, Tyskland Nikoloz Gvajava (10-12-2/7 KO) i förmatch till Mann vs Peil på Sauerland-tävlingen på lördagskvällen och svensken gjorde ett mycket gediget och starkt jobb, där han efter en inledande helt jämn rond tog över och byggde allt eftersom upp en stor och klar poängledning. Den som ’farlig’ betraktade Gvajava stod inte att känna igen från sin smått berömda fight mot Daniel Hartvig i Stockholm för två år sedan, men hade dock momentant viss framgång med enskilda slag och någon serie, men på det hela taget blev han utmanövrerad och mot slutet dominerad av Flodin i denna sex-rondare i mellanvikt. I fjärde och femte ronderna hade Oliver sin man ’på gaffeln’ och så när på väg till räkning, men den tuffe georgiern kom undan och kunde faktiskt svara bättre i sista ronden – men den svenska poängsegern var solklar, skrevs av det tyska domarteamet till 59-55 x 2, 58-56. Fjärde raka i bagen ..!

Huvudmatch i Hannover var Artur Mann (14-0/8 KO) vs Alexander Peil (10-1/6 KO) om den förres WBO/Int-titel och den senares GBU-titel och det blev till en dominant seger för Sauerlands Mann, som mycket starkt tog de första sex ronderna, sedan släppte in Peil något i fighten och den senare tog några ronder på slutet, då Mann var mycket trött. Mikael Hook var poängdomare och alla tre poängsättarna fick Mann klar segrare 117-111, 116-112, 119-109.

Hook var dessutom ringdomare i WBO/Youth-fighten mellan Dilan Prasovic (9-0/7 KO) och Angelo Venjakob (5-2/4 KO), där Prasovic imponerande vasst avgjorde på KO 2. För övrigt bytte på den här galan tyska titeln i lätt mellanvikt ägare, då nya Sauerland-stjärnan Abass Baraou (2-0/1 KO) klart poängslog frustrerade och bortgjorde Denis Krieger (14-6-2/9 KO), där denne senare torde bli avstängd för extremt osportsligt uppträdande vid förlusten. Helt ’nye’ Baraou är ett ’fenomen’ att följa.