TYSON FURY ABDIKERAR SOM TUNGVIKTS-CHAMP!

okt 13, 2016
boXning

fury-vacates 

Sent på tisdagen meddelade världsmästaren i tungviktsboxning Tyson Fury att han frivilligt abdikerar från sina titlar och därmed lämnar WBA, WBO & IBO-bältena vakanta. Han anger sin stora respekt för tungviktstiteln och de stora mästare som föregått honom på tronen som orsak till att han nu fattar sitt beslut att avgå, då han i en svår tid av sjukdom (depression) inte längre kan göra sig och världsmästartiteln rättvisa. Han säger sig också på detta sätt få mer tid utan press på sig att bli frisk, få den medicinska hjälp han tränger och den tid som behövs för att återställa sin hälsa och med tiden kunna återvända till sporten till fullo rehabiliterad.

”Jag känner att detta är det enda och shyssta sättet att göra det på, för boxningens bästa och för att hålla titlarna aktiva att låta utmanarna kämpa om de nu vakanta bältena, som jag med stolthet vann och höll som obesegrad tungviktsmästare efter att ha besegrat den då länge regerande mästaren Wladimir Klitschko. Jag vann VM i ringen och anser att det egentligen bara ska kunna förloras i ringen, men jag är nu i en position oförmögen att försvara mina bälten och har därför efter svår och känslomässig överläggning kommit fram till att jag officiellt måste abdikera min älskade VM-titlar och önskar nu de näst-på-tur av utmanarna lycka till, medan jag själv tar itu med en mycket svår utmaning, som jag dock, likt jag gjorde mot Klitschko, skall besegra.”