Tyson Fury skapar rubriker om kommande tungviktsdrabbning

mar 21, 2014
admin

Nyhetsbild_19_Tyson_fury_speaks

 

Det drar så smått ihop sig till nästa stora VM-kval i tungvikt – sommarens hetaste drabbning – satt  till den 26/7 i Manchester, England mellan Dereck Chisora, som försvarar sin EM-titel med även vakanta brittiska tungviktstiteln såväl som WBO:s internationella bälte på spel, mot väldige Tyson Fury. Den senare har ju under senaste året, efter flera besvikelser med uteblivna matcher (mot David Haye) och allt möjligt övrigt strul, förvandlats till något av boxningsportens ”vildman” .. svärandes och gormandes i det flesta lägen. Den 206 cm långe, 25 år unge och 115-120 kg tunge britten står nu på en record om 22 raka segrar varav 16 på KO. Hans motståndare i titelfighten är branschens förre ”gosse ruda”, ökänd för att slåss med Haye på en presskonferens där de var gäster och för att örfila upp Vitaly och spotta på Wladimir Klitschko (!) är nu 30 år gammal, 188 cm lång och ca 110 kg tung och är den regerande Europamästaren i tungvikt. Han har efter förlusterna mot Robert Helenius (synnerligen omtvistat/om EM-titeln), Klitschko (om VM) och Haye radat upp fem starka segrar mot världselit, inklusive erövrandet av EM-titeln samt WBO/WBA Int-titlarna.

 

Nu var det således dags på torsdagen för presslanseringen av den stora fighten – segraren är tillika nästa WBO-utmanare om Wladimirs VM-krona – och det tog hus i helsicke nästan omgående!

En oväntat lågmäld Chisora höll masken rakt igenom, men efter allt lovprisande av ”den största matchen på brittisk mark på evigheter” fick Tyson Fury ordet, reste sig upp .. bröt av en mikrofon på mitten, fick tag på en ny och vräkte ur sig en harang om hur trött han var på allt mumbo-jumbo och vrålade ”Jag är Tyson Fury och jag är den bästa tungviktaren på planeten och den här idioten kommer att bli fullständigt nitad och nu är jag trött på den här skiten!” .. varpå han slängde micken, vräkte omkull bordet framför sig och lämnade presskonferensen!

Denna kamp är ett returmöte – då de möttes förra gången vann Fury på poäng (om brittiska titeln), men det var 2011 och mötet är betydligt hetare nu, och således med Chisora som Champ. England har kokat över av intresse sedan matchen släpptes och MAN Arena kommer att bli utsåld.