UPPDATERING FRÅN HELGEN: FLODINS SEGER, ÖVRIGA NORDBOR; KLART FORNLING VS MORELL

okt 30, 2017
boXning

Det var ju en gedigen nordisk aktivitet i den gångna helgen – som vi är skyldig er rapport från. Först var det flera nordbor aktiva på den stora WBSS-showen i Schwerin, där Brähmer besegrade Brant i huvudmatchen: vi hade Oliver Flodin i fight mot Pavel Hryshkavets (3-2/2 KO) från Vitryssland, där Vaggerydsgrabben skulle få gå sin andra proffsmatch med bästa tänkbara exponering, men den matchen blev tyvärr en ’floater’, dvs avhängig programmets utveckling och inskjuten där det kunde passa .. men det bedömdes till sist att den inte kunde komma in före huvudmatchen, så den gick istället just när all världens kameror släcktes ner, TV-sändningen slutade, som s k ’evakueringsfight’ – synd – men det hindrade inte att Oliver satte ihop en gedigen och duktig insats mot en lite farlig motståndare och säkert och metodiskt boxade hem en 4-ronders poängseger, vilket var bra jobbat med tanke på att de satt ”redo” i omklädningsrummet från första fight tills efter midnatt ..!
Långt tidigare på programmet debuterade store danske tungviktaren Kem Ljungquist mot en georgier vid namn Revaz Karelishvili (8-3/7 KO) och utan att direkt imponera men ändå visa styrka och storlek och utvecklingspotential stoppade Kem sin man på TKO 3. Omsusade (dopingtest-bråk i Sydafrika) Mikki Nielsen (24-1/15 KO) slog ut ukrainaren Taras Oleksiyenko (8-4/7 KO), på KO 7, i cruiservikt; EM-drottningen Dina Thorslund (10-0/6 KO) poängslog Nevenka Mikulic (7-10-1/5 KO) över 8 ronder .. och i ena semin på galan mötte Abdul Khattab (15-2-1/4 KO), sekonderad av Mikkel Kessler, tyska Sauerland-stjärnan Ronny Mittag (30-2-2/15 KO) och startade utmärkt med smart boxning men Mittag kunde hämta in under andra halvan och jämna ut – det blev oavgjort 8 ..! Så det var således ett starkt skandinaviskt inslag på denna tyska tävling.

Dagen efter, på lördagen var det en Brian Nielsen/Mogens Palla-gala i Frederiksberg Hallerne i Köpenhamn där huvudmatchen gick mellan Lolenga Mock (41-14-1/13 KO) och Roman Shkarupa (27-7-2/11 KO), där veteranen Mock tog ännu en seger på poäng 10 i supermellan, och med åtta förmatcher på programmet .. där den intressanta matchen i lätt tungvikt mellan Jeppe Morell (8-1/3 KO) och Maurice Possiti (17-12/7 KO) resulterade i en klar dansk poängseger över 8 ronder – vilket öppnar för en nu en tid påtalad titelfight (IBF Baltic) mot Sveriges Sven Fornling (12-1/6 KO), där den tuffe skåningen således skall ställa sin titel på spel.Fornling var på plats i Köpenhamn och direkt efteråt kom han upp i ringen och skakade tass med Morell och de tog en granskning av varann – och senare skrevs kontrakten på, för vad som blir en av höjdpunkterna på Mogens Palles 60-årsjubileum (!) som promotor, då han och Brian arrangerar stor gala i Köpenhamn (samma hall som ovan) den 25/11. Även då toppas programmet formellt av Mock i kamp mot förre interim-kungen (WBA) Dmitry Chudinov (20-1-2/13 KO) – en riktigt härlig fight – men där hetaste intresset sannolikt blir mötet Fornling vs Morell ..!

Det är även två mindre WBC-fighter (Int/Silver & Youth) på programmet. Mogens Palle säger: ”Det var länge sedan vi hade en så stor match mellan två nordbor. Den senaste var mellan Skoglund och Mock men matchen mellan Morell och Fornling blir en superfight – två boxare som vill ta steget in i Europatoppen ..!” Fornling: ”Allt har skötts snyggt och professionellt. Kontrakten är påskrivna – matchen blir av. Jag kommer ge honom en boxningslektion – han kommer få det hett om öronen, var så säkra!”

Samtidigt står det klart att Fornlings stallkompis Adrian Granats comeback – tänkt mot Abdulnaser Delalic (2-3/2 KO) nu till helgen – inte blir av utan ”Gäddans” återkomst skjuts upp till den 22/12 i Hamburg, och en större tävling där mot annat motstånd.