UPPFÖLJNING AV HELGEN: SALUDAR NY CHAMP; ALBERTS FÖRLORADE MOT CONQUEST ..

jul 16, 2018
boXning

Vi har en borttappad nyhet från den gångna helgen att rapportera – och resultatet från Marcus Alberts tuffa fight i England.

Den filippinske utmanaren Vic Saludar (18-3/10 KO) skrällde stort i Kobe, Japan på fredagskvällen då han imponerande starkt besegrade regerande mästare Ryuya Yamanaka (16-3/5 KO) genom att slå ner japanen i sjunde ronden och därefter hålla undan till en hyggligt klar poängseger (116-111, 115-112, 117-110) – och kröntes sålunda till ny mästare i WBO minimum/stråvikt.

Vår egen Marcus Alberts (6-3/2 KO) tog sig ett tufft jobb i Civic Hall i Greys i Essex, England på lördagen mot förre brittiske cruiserviktskungen Tony Conquest (18-2/6 KO), en 33-årig London-fighter nu stadd i comeback, och de möttes över 6 ronders distans i cruiservikt. Den starke stockholmaren gav Conquest en riktig fight och gick jämnt med sin namnkunnigare motståndare, låg knappt under på poäng in i femte omgången men blev där träffad av en slagserie, som fick Marcus att stappla till – där gick ringdomaren in och bröt, trots ivriga svenska protester, och domslutet sattes till TKO-förlust 5. Coach Kamran Kabinjad var lite besk efteråt: ”Detta var Marcus chans att slå sig in i topp-hundra rankingen och han gjorde ett starkt jobb ..  han var inte illa ute och vi tyckte alla att det bröts för tidigt, han var inte i fara för att slås ner .. men sånt är gamet .. vi är tacksamma för chansen. Marcus mår bra, har inga blessyrer eller skador och det kommer fler chanser. Vi är erfarenheter rikare, och det är bara att ta nya tag