UPPLADDNINGEN FÖR WILDER VS FURY II HAR GÅTT IGÅNG..

jan 20, 2020
boXning


I förra veckan drogs lanseringen av den länge efterlängtade returkampen om WBC-VM i tungvikt mellan Deontay ”The Bronze Bomber” Wilder (42-0-1/41 KO) och Tyson ”The Gypsy King” Fury (29-0-1/20 KO) igång med ett par tunga pressmöten i Los Angeles. Båda boxarna, personligt ’stajlade’ milt sagt, Wilder i sidenkavaj och två-kilos guldhalskedja, Fury i plåttermönstrad kostym och bakvänd keps ..  gick direkt in i sina roller med PR och psykning i nära hejdlösa ordsvall om vad som komma skall med utlovade knockouts av varann. Boxningsvärlden har väntat på returkampen ända sedan den vilda första bataljen den 1/12 2018, som efter all obeskrivlig dramatik slutade som dömd oavgjord. Den stora returen är nu definitivt inbokad till den 22/2 2020 i MGM Grand Arena i Las Vegas (den första gick i Staples Center i Los Angeles) och förväntas bli en lika häftig upplevelse som den första men nu avgjord med en definitiv segrare. Nu är den första intron avklarad och båda har nu gått (tillbaka) i camp, Fury med nya tränaren Sugar Hill Stewart och Wilder med sitt ordinarie team styrt av Jay Deas & Mark Breland, och startar finslipningen av formen och de mentala förberedelserna. Men vi återger här några av initiala ordbytena.

Wilder: ”Jag ska göra exakt vad jag utlovat. Jag ska slå ut honom. Jag är lejonet. Jag är kungen i djungeln. Jag kommer att slå huvudet av honom! Detta är den största tungviktsfight som existerar, och när gonggongen går den 22 februari blir det inget trams. Det kommer att bli en grym fight. Men det är ’oavslutad business’ för min del, och jag kan knappt vänta på att fixa det!”

Fury: ”Jag är ute efter en knockout den här gången. Det är därför jag hyrt in SugarHill. Han får en att verkligen sätta upp för den stora högern. Det är vad som kommer. Det är planen. Att gå för knockout. Annars skulle jag skärpt upp vad jag gjorde förra gången, men det är inte det som gäller nu. Nu går jag för min 21:a knockout! Han kommer att få känna av min ’fury/ursinne’ .. Den här gången skall jag ha med mig segern, den seger jag rätteligen borde fått förra gången. Nu går jag hem med det gröna bältet och behåller min linjära titel!”