STARK SEGER AV GRANAT!

okt 16, 2016
boXning

imageI sitt första stora test som proffsboxare kom Adrian ”Gäddan” Granat (nu 14-0/13 KO) ut med flaggan i topp, då han vände en tuff öppning i första ronden till en övertygande insats toppat med ett lysande avslut, då han slog ut tysk-kanadensaren Franz Rill (nu 13-2/9 KO) i 6:e ronden om IBF:s Internationella tungviktstitel på lördagsnatten i G18 Halle i Wilhelsmburg/Hamburg. Det var en spännande och högintensiv fight, där Granat träffad av en överhandshöger i första ronden var momentant skakad, men kämpade sig successivt in i matchen och från tredje ronden skapade han ett lätt övertag. Det byggde han på medan Rill veknade, och i sjätte ronden fick han upp IBF/Int-mästaren i repen, träffade med en bra, lång höger och följde upp med en lysande utförd serie slag som fällde Rill tungt utmed repen, där ringdomare Ingo Barrabas avbröt räkningen och dömde ”out” på tiden 1.30 av ronden! Därmed tar Adrian Granat steget in i tungviktens elit-rum och hamnar nu i ett gäng stora män på jakt efter de största titlarna.
”Jag var kall i starten och hade lite svårt att komma igång”, sa en strålande glad Adrian efter fight, ”men hade jag kommit igång direkt hade alltihop varit över snabbare!” Adrian uppträdde med tyska och svenska flaggorna på byxorna, och nu talar hans manager/promotor Erol Ceylan om en kommande spännande uppgift i England.
Själva huvudkampen i Hamburg var ett snäppet större och än mer prestigefyllt möte, om WBO:s EM-titel i tungvikt – mellan Tysklands två största namn i viktklassen, nämligen förre EM-kungen Erkan Teper (16-1/10 KO) och ex-rumänen Christian Hammer (20-4/11 KO), där den senare genomförde en taktiskt skicklig och väl avvägd fight mot en allt tröttare Teper, i vad som dock var en riktigt bra och tempofylld kamp mellan två så tunga män (120 respektive 117 kg), och förde hem en till synes klar – men likväl delad – poängseger (2-1) och WBO/EM-bältet. Hammer kommer därmed i utmanarposition för någon av de nu splittrade VM-titlarna, även om det nog torde krävas ytterligare en kvalmatch för att de facto få chansen.