USUK & GASSIEV WORKOUT; MUNGUIA REDO FÖR SMITH

jul 18, 2018
boXning

Tisdagens högprofilerade work-out för de två VM-kämparna i lördagens massiva ’showdown’ i Olympiakomplextet i Moskva, Alexander Usyk och Murat Gassiev, drog stor publik till Oceania Shopping Mall – men väl på plats nobbade Usyk att jobba upp någon svett. Han ansåg sig inte behöva jobba mera, i varje fall inte offentligt, men som den showman han visat sig vara underhöll publiken en stund, pratade med fans, ställde upp på foton, gav media-intervjuer .. men inte mer.

”Jag kom, jag underhöll publiken lite grand och svarade på frågor men ni fick inte se nån boxning idag; man måste hålla folk lite hungriga, inte ge dem för mycket. På lördag kommer ni att få se allt!”

Gassiev jobbade sig igenom ett stadigt program, delade ut t-shirts, och snackade kort:”Det var en bra träning inför ganska mycket folk, men på lördag väntar jag mycket mer!”

200 journalister är på plats inför denna första WBSS-final, drygt 10.000 biljetter har sålts men arrangörerna tror på en publik på 20.000 på lördag inför det historiska cruiservikts-avgörandet – segraren tar alla bälten! Och Muhammad Ali Trophy.

SAMTIDIGT bjuder denna lördag på en hög-intressant VM-fight på andra sidan klotet också, då i ”The Joint” i Hard Rock Hotel & Casino i Las Vegas, Nevada nybakade WBO-kungen i super welter/lätt mellanvikt Jaime Munguia (29-0/25 KO) försvarar sitt VM-bälte mot förre VM-kungen Liam ”Beefy” Smith (26-1-1/14 KO) i ett beordrat försvar. Den 21-årige mexikanen skrällde stort då han i maj besegrade Sadam Ali om VM-titeln, praktiskt taget okänd utanför Tijuana tills för ett år sedan och nu plötsligt ett av de hetaste nya namnen. Liam Smith, som höll WBO-VM 2015-16, en av de fyra Smithbröderna – Paul, Stephen, Callum är de övriga – alla världsklass, har efter förlusten till Canelo Alvarez radat upp tre segrar in till denna nya VM-chans.

Den unge mästaren talade med media igår inför lördagens drabbning: ”Jag är nöjd med min camp, jag är redo för fight .. och ingen, absolut ingen, kommer att ta min titel ifrån mig!”