USYK ÅRETS FIGHTER, CANELO-GGG ÅRETS FIGHT ..

jan 03, 2019
boXning

Klassiska RING Magazine, boxningsbranschens tyngsta röst, har tillkännagivit sina utmärkelser för 2018 års främsta insatser.

Årets Fighter blev inte oväntat och högst förtjänt den rättmätiga världsmästaren i cruiservikt (WBC, WBA, IBF, WBO, RING) Oleksandr Usyk, som ju under året vann de två avslutande matcherna i World Boxing Super Series – semifinalseger i januari över Mairis Briedis och finalvinst i maj över Murat Gassiev, båda stora poängsegrar – och samlade på sig samtliga VM-bälten under processen .. och därefter avslutade året med en ruggig one-punch KO på utmanaren och förre VM-kungen Tony Bellew i november. Ruskigt starkt.

Årets Fight 2018 blev den urstarka och ytterst jämna poängdrabbningen mellan Gennady ”GGG” Golovkin och Saul ’Canelo’ Alvarez som avgjordes i T-Mobile Arena i Las Vegas den 15/9 med Canelo som knapp segrare (115-113 x 2, 114-114) efter 12 rafflande ronder, och därefter krönt till ny världsmästare i den klassiska mellanvikten.

   

Årets Rond blev med den äran den otroliga 12:e ronden i WBC-VM-fighten i tungvikt mellan Deontay Wilder och Tyson Fury i Staples Center i Los Angeles den 1/12, där Fury i poängledning slogs ner i vad som såg ut som en ’god natt – finis’ golvning, men där britten på det mest förunderliga vis tog sig upp precis i tid och fick fortsätta och red ut stormen och nådde ett oavgjort domslut ..! Matchen i sig gavs för övrigt också specialutnämningen ’Århundradets Draw’: ”Wilder vs Fury hade allt – utom en segrare!”  

Naoya ”Monster” Inoues blixtrande och ruggiga KO 1, på 1 minut och 10 sekunder, över Juan Carlos Payano i bantamvikt, i Yokohama, Japan i oktober, i första omgången av årets WBSS, blev ”Årets KO”; Cristofer Rosales WBC-VM-seger på TKO 9 i flugvikt på bortaplan, dito i Yokohama mot Daigo Higa i april, en verklig ’under-dog-seger’, utnämndes till ”Årets Skräll/Upset”; & fenomenale Vasiliy Lomachenkos tränare och tillika fader Anatoly Lomachenko

utnämndes till ”Årets Tränare” – ’Loma’ tog två jättesegrar under året, stoppade Jorge Linares och poängslog överlägset Jose Pedraza om WBA & WBO-VM i lättvikt, och var en av kandidaterna till Årets Fighter.