USYK FAVORIT 10:1 ÖVER DUBOIS; YIGIT REDO FÖR FIGHT

aug 25, 2023
boXning

Vid gårdagens presskonferens i Wroclaw, Polen uttalade sig lördagens VM-kämpar om sina känslor inför VM-fighten i tungvikt i Tarczynski Stadion. Båda uppträdde mycket korrekt och sportsligt och utstrålade lugn och säkerhet inför matchen. 

Oleksandr Usyk: ”Mina förberedelser har varit goda. Vi har gjort mycket olika övningar, mycket simning, vi har spelat fotboll och vi har dansat .. Jag är tacksam mot mitt team, min familj och min fru. Jag är tacksam mot mitt land och Ukrainas soldater.” 

Daniel Dubois: ”Jag är redo. Jag har offrat mycket i träningscampen, men allt det är klart nu. Jag är förberedd. Jag har inte lämnat något ogjort i träningen. Jag är redo och jag har självförtroende. Jag är klar att köra nu på en gång!”  

Oleksandr Usyk är en överlägsen favorit på bettingmarknaden, med oddsen 10:1 att ta hem segern över sin på denna nivå obevandrade utmanare. Ikväll vägs boxarna in och läkarundersöks, varefter allt skall vara klart för lördagens sammandrabbning. 

Vår svenske lättviktare Anthony ”Can You Dig It” Yigit postade en hälsning till alla fans före han gav sig iväg till Polen på onsdagen, att han var redo för fight och tänkte ge sitt allt för seger i ringen på lördag mot gamle antagonisten Denis Berinchyk – med en bild på sig och fästmön Elin, iklädd sin nya ’outfit’. Vi bifogar denna. Yigit går i semin före huvudkampen mot Berinchyk om WBO:s internationella titel över 12 ronder.