USYK MÖTER BELLEW OM VM 10 NOVEMBER

sep 26, 2018
boXning

Världens obestridde cruiserviktkung, den enda verkliga VM-kungen i klassen och innehavare av WBA/WBC/IBF/WBO-bältena och tillika RING-bältet Oleksander Usyk (15-0/11 KO), segraren av World Boxing Super Series, som numera slagit sin påsar ihop med storpromotor Eddie Hearn, sätter nu allt på spel i ett maffigt titelförsvar mot förre cruiserviktsmästaren Tony Bellew (32-2-1/20 KO), som frivilligt abdikerade 2017 och somsenaste åren tävlat i tungvikt med dubbla segrar över David Haye, men nu återvänder till cruiservikt.
Matchen skall äga rum i Manchester Arena, England den 10/11 och kommer att bli något alldeles extra, med den suveräne ukrainaren än en gång på bortaplan mot älskade hemmafavoriten ”Bomber” Bellew. Det var kick off för fighten i Radisson Blue Edwardian Hotel i Manchester på måndagen med stort mediapådrag och de två nya rivalerna på prat-humör.
Usyk: ”Jag är på det klara med att detta inte blir någon lätt match, men jag är glad att vara tillbaka i England, det land som gett mig några av mina största triumfer (OS-guld ’12, EM-guld ’08/red.anm), vilket betyder mycket. Jag tänker inte så mycket på Tony Bellew, bara koncentrerar mig på träningen nu, och hur jag ska klara alla utmaningar framför mig. Jag är inget monster, jag är en vit kanin. Jag valde Bellew därför att han är en man som tar sig an de största utmaningar. Han är inte den vanliga typen, som kollar hur tufft det blir och lägger av. Han kommer att kämpa till slutet. Det är den sortens match som Världen väntar på att få se!”
Bellew: ”Alla undrar varför. Jag var på min smekmånadsresa och råkade kolla hur Oleksander spöade upp Murat Gassiev på mobiltelefonen. Matchen tog slut och då gjorde han den största synd av alla – han nämnde mitt namn, och sen tog det inte lång stund. Så fort han nämnde mitt namn, så visste jag, där, med telefonen i hand, att han ska jag ta! Hela världen kommer att skriva av mig, men ju mer ni gör det ju mer vill jag ha detta. Jag ska möta ett monster, en man som plockar sönder och krossar motståndare. Tro mig, han ser förbi mig redan. Han kanske inte säger det nu, men han snackar med Eddie om stora jobb bortom mig. Han tror jag är arrogant, men det är jag inte. För första gången kommer han att möta en man som verkligen tror han kan vinna, och inte bara tror, utan vet. Jag kommer att finna vägen, det gör jag alltid. Man måste spika fast mig i golvet om jag ska bli kvar där. Jag är inte respektlös, han är en fantastisk Champion. Men den 10 november kommer han att uppleva något nytt .. och jag har punchen som släcker allt ljus! Ett enda misstag och det är över! Vänta och se!”