USYK OCH GASSIEV INVÄGDA I MOSKVA

jul 20, 2018
boXning

Idag på eftermiddagen rysk tid ägde den pampiga invägningen av finalisterna i World Boxing Super Series cruiserviktsturnering rum utanför Rossiya-teatern på Pushinskaya-torget i Moskva, där både WBA/IBF-kungen Murat Gassiev och WBC/WBO-kungen Aleksander Usyk klev på vågen och vägde in identiskt lika på 89,9 kg – alltså med nästan 8 hg till godo på viktgränsen. Båda förhöll sig värdigt lugna och nedtonade med promotor Kalle Sauerland emellan sig. De skakade respektfullt hand, poserade för kamerorna och talade efteråt med världspressen.

Murat Gassiev: ”Tack till alla som kom till dagens vägning och till alla mina fans där ute i denna den bästa av alla sporter i hela världen. Jag väntar med spänning på matchen. Jag kan inte förutsäga vad som händer i morgon, jag kan inte läsa framtiden, men jag väntar mig en hård fight och en bra fight för alla fans!”

Aleksander Usyk: ”Min födelsedag är densamma som Muhammad Alis och när jag hörde om den här turneringen så tänkte jag att det vore att bedra mig själv att inte ställa upp. Nu ser jag bara fram till finalen!”

 

Senare ikväll äger dragningen inför årets två utannonserade turneringar i WBSS, bantamvikten och super light/lätta weltervikten, rum inne på en stor gala-show i Rossiya-teatern.