USYK STOR STJÄRNA EFTER HUCK

sep 10, 2017
boXning

 


World Boxing Super Series drog igång med första omgången, den första kvartsfinalen i cruiservikts-turneringen i Max Schmeling Halle i Berlin på lördagsnatten – och det kunde inte börjat mycket bättre! Oleksandr Usyk (13-0/11 KO) försvarade sin WBO-VM-titel mot klassens förra stjärna och Usyks föregångare på WBO-tronen ”Captain” Marco Huck (40-5-1/27 KO) och det blev en rivig, tempostark och mycket underhållande fight, där Huck tidigt försökte, så gott det gick, att ruffa upp fighten och ta mästaren ur balans. Usyk drev upp tempot och Huck fick stora problem att hänga med och från tredje ronden blev det en action-match med tuffa slagväxlingar dominerade av den hårde ukrainaren. Fjärde ronden var en härlig omgång, men allteftersom dikterade Usyk alltmer utvecklingen och kom i allt häftigare och hårdare attacker. Huck fick nöja sig med enstaka träffar, med sin långa höger och enstaka vänsterkrok, men fick alltmer ’stryk’ och var i bryderi i nionde ronden – då hade han haft ett udda ögonblick i åttonde när Usyk halkade omkull och Huck genast slog på den knästående motståndaren, vilket kostade ett poäng – och i tionde hamnade han i svårt underläge, kunde inte svara på en non-stop-attack från Usyk och ringdomare Robert Byrd kastade sig emellan och bröt matchen på TKO 10, tid: 2:18.
Det var en succé av Oleksandr Usyk, utan tvekan, och faktum är att han även personligen utvecklas – var tidigare en ’svårnådd’ person – men har nu nästan fått rollen av ’charmtroll’ och bjuder på sig på ett ovanligt för öst-statare sätt. Han stjärna växer .. och efter detta blir han stor!
Det var också succé för starten på WBSS, som ramas in på ett flott sätt, med mycket och elegant ljus-show runt ringen, som i spelet formar Muhammad Ali Trophy, riktigt läckert. Nu går det vidare till starten av supermellanvikts-turneringen nästa lördag med Callum Smith vs Erik Skoglund i Liverpool.