UTMÄRKT BOXNINGSSHOW PÅ KOOPERATIVET – CLARENCE I KO-DEBUT!

okt 21, 2017
boXning

Det blev en alldeles utmärkt boxningsshow en publik på 400 kroggäster fick betrakta i Lindholmen Event & Nöje Kooperativet i Göteborg på fredagen. Lokalen är mycket väl lämpad för boxningar av detta slag och stämningen var riktigt god redan från första fight och byggdes på alltmer under kvällens gång. Kvällens MC Micke Samuelsson byggde skickligt upp det hela och i en intervju med hedersgästen Maria Johansson – Ingos dotter – sade hon sig känna sig som på en motsvarande show i Las Vegas. Det hela blev mycket lyckat – och matcherna var en utmärkt underhållning och tuff, hård sport om än av vida skiftande slag.

Debutanten Hamza Barka kom in självsäker och tuff och startade mycket bra, rörlig och snabb och såg bra ut i inledningen mot stenhårde huggkubben Tamaz Izoria (3-1/1 KO), en 24-årig georgier som inte för en sekund tänkt sig förlora ..och redan i andra rondens avslut kom han inpå den längre, 22-årige göteborgaren och tycktes kunna stjäla ronden på tungt arbete medan Hamza fick allt svårare att placera sina slag och började redan hänga med huvudet. I tredje tog georgiern över kampen och i sista omgången kunde han relativt klart dominera. Hamza hittade aldrig rätt in. En domare såg det hela oavgjort 38-38, vilket var en helt acceptabel syn på kampen men övriga två hade Izoria segrare med 39-37, vilket är likaledes korrekt. Således seger med ’majority decision’ till gästen – och för Hamza blir det bara att gå tillbaka till gymet och träna än hårdare på kondition och styrka. Han gjorde en okej insats men inte fullt tillräcklig.

I nästa match kom skånepågen Omar Abdul-Majid äntligen in i proffsringen efter mer än två års strulande väntan på start – en utebliven inbokad debut på hemmaplan 2015 och flera ’bortkomna’ bokningar sen dess – och det med en extremt kort tid att förbereda sig (som tur är ligger denna stora talang alltid i hygglig träning). Nu ställdes 23-åringen mot en lovande talang från Georgien i två år yngre Tsotne Sultanishvili (1-0/1 KO), som stoppade sin man i sin debut för en månad sedan. Detta blev kvällens bästa boxningsmatch, en härlig, teknisk, högt tempo, bra slagväxlingar i fyra ronder med mycket nerv och intensiv fight. Omar plockade de tre första ronderna på sin skickliga, snabbfotade attack-kontra boxning men tappade sedan något i skärpa, till stor del för att han blev mycket trött mot slutet och den allt vassare georgiern kom än starkare – sista ronden var hugget som stucket men Omar kämpade ’in i kaklet’ .. domarna delade sig där, men svenskens seger var ändå helt klar: 40-36 x 2, 39-37. En lysande debut av Abdul-Majid! Måtte han nu få bra mycket mer jobb framöver!
Tredje kamp var kvällens tungviktsdrabbning. På ren språkförbistring och missförstånd hade Tamaz Zadishvili svultet senaste dagarna och under resan till Sverige i tro att han måste klara 91 kg – när i själva verket kontraktet sade att han måste väga mer än 91 kg – han vägde 90,9 – och legitimt förbaskad när David Loy klev på vågen och vägde in på 103,4 kg satte han igång att äta upp sig sista dygnet så mycket han kunde. Georgiern (2-4-1/1 KO) var en huvudet kortare än Loy huggkubbe, som ’tjurrusade’ och slog farliga swingar, och David (8-1/3 KO) hade mycket svårt att fånga honom på jabben och inte heller gick en bohuslänsk rundpall hem, så det blev en hel del bök, mycket fysiskt och kraftödande, men svensken hade utomordentligt god kondition medan georgiern tog nästan tvär slut i avslutningen av tredje och större delen av fjärde. De hamnade som oftast i repen och klängde på varann och drog till och med ner varann, men till sist började svenskens tyngre träffar ta ut sin rätt och Zadishvili tvangs rädda sig med desperata utfall som flera gånger i slutet fick honom att hamna på golvet. Både blödde ymnigt i slutomgångarna, Tamaz från ett cut högt uppe skalpen och David från näsan. Svenskens seger var odiskutabel, 40-36 x 2, 39-37, men i nästa match får man sikta på en mer högrest, mer ortodoxt boxande motståndare.

Hela showen – ’proffsboxning Live’ – avslutades med ”Shutdown” Clarence ”Creol” Goyeram i dennes länge efterlängtade proffsdebut – efter mer än ett års strul blev det nu dags för den 5-faldige SM-kungen och EM-bronsmedaljören att göra debut i yrkesringen. Det gjordes mot en på pappret ganska tuff uppgift till motståndare, i den 31-årige georgiern Alexsandre Gamkhrelidze (4-7-1/3 KO), en grabb som vänt en negativ karriär till en vinnare mot slutet. Och fighten startade efter en magnifik entré av Clarence med en mycket tuff öppning från båda! Den fysiskt något större svensken kunde utnyttja räckvidd och boxade smart och snabbfotat för att komma undan en helt klart ganska så vass motståndare, men det hettade till några gånger och vara hela tiden farligt område .. då plötsligt i en blixtrande snabb växling från tidigare huvudslag till en helt överraskande massiv kroppsträff .. som med ett uttalat stön sänkte Alexsandre på alla fyra. Ringdomare Håkan Sindemark gick klockrent in med en räkning tätt inpå honom medan georgiern med möda reste sig fortfarande hämmad .. stoppade räkningen vid ”9” och kollade om han ville gå vidare men signalerna var tydliga – varpå stopp – TKO ..! Tid: 1.34.
Snacka om debut! Lysande jobb, fantastiskt avslut! Och en prima slutpunkt på en riktigt bra boxningskväll!

Bilder Kommer!