UTMÄRKT MIXAD GALA i GÖTA LEJON; OCH TRE FINA PROFFSSEGRAR!

maj 06, 2018
boXning

 

’THE BLITZ’ blev en alldeles utmärkt gala-afton i Göta Lejon i Stockholm, i regi Thabo Motsieloa, utkämpad inför en entusiastisk publik som uppgick till inemot 900 åskådare, som säkerligen lämnade arenan med mersmak efter att fått beskåda ett helt igenom lyckat matchprogram.

 

Det var fyra All Style-fighter på cardet, toppat och avslutat med en snygg seger i en tuff och jämn fight av arrangerande Shaolin-klubbens egen Nils Widlund över Ash Byrne från Stockholms kickboxning, vilket blev kvällens crescendo. Det var också tre amatörboxningsmatcher att beskåda, där Linnéa Boxings Mariusz Gnas besegrade DIF:s Erik Mendoza, men Sandra Attermo, DIF vände på steken mot Katrin Norén från Linnéa i nästa match och avslutande elit-möte såg Yohannes Berhane, Linnéa ta en knapp men god seger över Hallstahammars Emil Stor i en jämn och mycket tuff fight.

Resten av cardet var de tre proffsmatcher som gick som 5-7 i det tio matcher starka programmet. Först upp var därvid Laziz Sharifov (nu 5-0/1 KO) i weltervikt som mötte georgiern Bakar Gelenidze (4-5-1/3 KO), en ’livsfarligt’ swingande man med hukande framåtlutande stil, ibland snudd på för låg, som Laziz läste av hyggligt bra men ändå hamnade i brydsamma situationer mot. Haningegrabbens superba reflexer och suveräna stil tog honom ur de hotande lägena, och han svarade med rappa slag som vid några tillfällen och speciellt i slutfasen hade Bakar i svårt bryderi. Han snickrade klart hem poängen genom samtliga ronder och vann gediget – 40-36 hos samtliga tre domare – men han visste dock efteråt att han varit i en fight! Det var spännande rakt igenom och blev bitvis rafflande!

 

Därnäst var det dags för Redouane Kaya (nu 7-0/1 KO) att i lättvikt komma upp mot en liknande och lika tuff georgier, en ung man i helskägg, Giorgi Gotchosvili (11-12-2/7 KO), som helt klart besatt en vass punch och var tuff till tusen. ’Red1’ tog dock fighten till honom och använde sin större snabbhet och utmärkta förmåga att glida runt i sidled till att pricka motståndaren med stor frenesi, vilket gav honom rondsegrarna, men även här var svensken pressad emellanåt och kunde aldrig helt dominera sin man. I tredje ronden slog han upp ett cut över Giorgis vänstra ögonbryn, men detta blev ingen betydande faktor i matchen. Kaya vann klart med samtliga domarröster, åter igen identiska (40-36 x 3).

Den avslutande proffsfighten gick mellan Lucy Wildheart (nu 3-0/2 KO) som mötte Georgiens Nana Chakvashvili (5-5/3 KO) i lätt lättvikt (med reskilo), vilket var den 25-åriga svenskans faktiska hemmadebut som proffs – båda hennes första matcher har gått i utlandet – och Lucy gick direkt från start till anfall och tog ett klart kommando i första, då hon bra nära chockade Nana med sin tuffa öppning. Georgiskan kom något bättre med i fighten i andra och visade sig vara mycket ’stryktålig’, till stor del i att hon gömde sig bak en tät gard och förmådde sno sig ut ur trängda lägen vid repen. Lucy gick hårt i kroppen på henne och det bröt ner motståndet allt efter som, men det var ändå anmärkningsvärt att Nana hängde med in i fjärde ronden, och tycktes kunna ta sig tiden ut, men mot rondslutet fångades hon vid repen och svenskan växlade skarpt från kropp till huvud och försatte henne i svårt bryderi – och där bröt ringdomare Håkan Sindemark in, helt korrekt och vältajmat och stoppade fighten på 1:52 ..! Då hade Lucy vunnit varje rond, och tog här en riktigt snygg seger. Mycket populär hos publiken dessutom!  

Det var tre fina proffssegrar i tre bra fighter. Snyggt facit.