Utslagen Hammer vann mot Mathis i Tyskland!

jul 28, 2014
admin

 

Nyhetsbild_95_hammer_vs_mathisVid den stora galan i Dessau i Tyskland tycktes en hel del spåra ut på lördagsnatten. Huvudkampen mellan Robert Stieglitz och Sergei Khomitsky i supermellanvikt (WBO/Intercont.) – en blodig kamp med Sergei blödandes från ett cut uppe på skallen och Robert från ett cut över höger öga – stoppades på TKO i rond 10 av ringdomare Lagosz Zbigniev för att sekonderna tog alldeles för lång tid på sig att linda om ny tape runt den blöta handsk-snörningen ..! Ingen varning eller poäng-avdrag .. utan TKO-förlust! Stieglitz ledde dock på poäng i detta läge, men ändå …

 

Detta bisarra slut överträffades dock i den kvinnliga WBO-VM-fighten i lätt mellanvikt mellan tyska Christina Hammer och franska Ann-Sophie Mathis. Hammer, boxandes taktiskt och slugt mot den farliga fransyskan, byggde upp en poängledning med att hålla, slå, flytta sig, slå, hålla … tills hon i femte ronden, i en ruffig situation, knockades ..! Efter visst tumult bestämde sig ringdomaren Manfred Küchler att det avgörande slaget tagit i nacken på tyskan och diskvalificerade Mathis! Även efter studie av bandupptagningen av fighten råder mycket delade meningar om detta – sista ordet torde inte vara sagt.

Mikaela Laurén var på ringside och studerade sin tänkbara framtida konkurrenter om VM. ”Det var ett olyckligt matchslut”, säger hon, ”och det blev så för att Hammer höll fast och Mathis försökte slå sig loss .. det vete sjutton hur det var med avgörande träffar .. bäst vore kanske en returfight!”

Därmed har Mikaela avslutat sin Europa-resa för den här gången och återvänt hem under dagen – rikare på seger och med ännu mer lärdom om världstoppen, om än med detta bisarra avslut.

 

**

 

I England uteblev samtidigt under lördagsnatten som bekant den stora tungviktsdrabbningen i Manchester, efter att Tyson Fury fått familjeolycka, men den stora galans andra huvudmatch gick planenligt av stapeln. Britternas nya ess i mellanvikt Billy Joe Saunders (20-0/11 KO) blev ny Europamästare genom att besegra italienaren Emanuele Blandamura på KO 8. En tung höger skickade in motståndaren i repen och under följande räkning seglade handduken in.