VECKANS MÄSTARMÖTEN: KABAYEL-HUBEAUX, EUBANKS-QUINLAN, GREEN-MUNDINE

feb 03, 2017
boXning

kabayel-hubeaux

Denna lördag boxas det om EM-titeln i tungvikt i Maritim Hotel i Magdeburg, Tyskland mellan Agit Kabayel (15-0/12 KO) och Hervé Hubeaux (26-1/12 KO) – ett högst intressant tungviktsmöte mellan två massiva (båda ca 107 kg), unga (båda 24 år) vinnare i ringen, med en enda förlust emellan sig (HH har tappat en match ytterst knappt på poäng för över tre år sedan); det handlar ju om den avgångne Kubrat Pulevs vakanta EM-bälte och ingen av de två nya namnen i titelcirkusen har ännu genomfört ett liknande uppdrag, båda ännu relativt anonyma, men vid sista pressmötet häromdagen skrädde ingen av dem orden, speciellt efter att ”HH” Hubeaux dragit fram en dubbel-yxa och börjat vifta med. Kabayel: ”Hans vapenskrammel och ’dubbel-ax-snack’ imponerar inte ett dyft på mig – i ringen handlar det bara om boxning, och likt Lennox Lewis, Klitschko-bröderna och andra stora tyskar i tungvikt tänker jag ta det här EM-bältet som det första stora steget mot toppen!” Hubeaux: ”Mitt ringnamn ’Double-Axe’ kommer från mina initialer ”HH”, som syftar på dubbel-yxa på franska. På keltiska står det för ”attack och försvar” .. men i ringen skall jag använda mina knytnävar som vapen och de skall ge mig bältet!”

 eubank vs quinlan poster

Annars går största tävlingen i helgen i Olympia i London, England på lördagen, där Renold Quinlan (11-1/7 KO) från Australien försvarar den IBO-VM-titel i supermellanvikt han erövrade då han slog Daniel Geale i oktober förra året och det gör han mot heta brittiska stjärnan (tillika brittisk champ i mellanvikt) Chris Eubank Jr (23-1/18 KO) i en spännande upp-matchning. Det är huvudmatch på en även i övrigt intressant tävling, där Ardin Diale (32-10-4/15 KO) från Filippinerna möter Andrew Selby (7-0/5 KO) om WBC/Int-titeln i flugvikt – och i tungvikt drabbar David Price (21-3/18 KO) och Christian Hammer (20-4/11 KO) samman i vad som kan bli ett rafflande tungt uppgör. Denna tävling kan följas live på Viaplay Fighting från kl 20.30.

 mundine-vs-green-2

Redan nu på fredagen möts dock ”down under” i Adelaide Oval i södra Australien de heta rivalerna Danny Green (35-5/28 KO) och Anthony Mundine (47-7/27 KO) om Australiens cruiserviktstitel. Det är få vänliga ord mellan dessa herrar, och det kan bli en riktig ”brawl” av detta. Detta är en retur på deras första ”heta” möte för över 10 år sedan (maj ’06) då Mundine vann på poäng. Störst bråk i förhand har det blivit om Mundines ’statement’ att han kommer vägra stå upp för australiska nationalhymnen, som han anser vara rasistisk och kränkande för honom som aborigine-ättling.