VILKEN FIGHT! JOSHUA SLOG UT KLITSCHKO I RYSARE!

apr 30, 2017
boXning


Det är utomordentligt sällan en mega-match i boxning lever upp till sin massiva ’hype’ – men det händer då och då. Inatt – i Wembley Stadium inför 90.000 hysteriska fans – hände det igen! Det jättarnas möte mellan Anthony Joshua (nu 19-0/19 KO) och Wladimir Klitschko (nu 64-5/53 KO) som byggts i månader, och som växte i proportioner så att efter sålda åttio tusen biljetter fick man till sist släppa ytterligare tio tusen, levde upp till alla förväntningar och lite till. Båda tungvikts-bestarna började i högt tempo men mer stressat än slagvilligt, och med ”den gamle”, 41-årige Wlad betydligt nervösare i upptakten än 27-årige, lugnare och effektivare ”AJ”. Britten tog de två första ronderna, träffade Wlad efter en halvminut med vänster-höger som ’halv-tog’ men satte sig därmed i respekt, blev själv träffad i början av andra som han skakade av sig och förde därefter på nytt fighten. I tredje började ”Dr Steelhammer” dock få ordning på sin boxning och gjorde en helt jämn rond och hade sedan bitvis övertaget i även nästa rond.

Femte ronden startade ”AJ” med en vass offensiv och försatte Klitschko i bryderi och slog ner honom efter massivt tryck .. han krånglade sig dock upp från detta, och med ett cut över vänster öga fick han ringdomare David Fields okej att fortsätta och utnyttjandes all sin erfarenhet kom han smart tillbaka med egna högerslag .. som plötsligt försatte Joshua i bryderi och till sist i full kris – helt tom på krafter – i rondslutet!

Och i nästa rond, den sjätte, hade han inte återhämtat sig, och nu tog Wlad över showen och slog ner engelsmannen hårt och tungt, och endast med nöd och näppe klarade ”AJ” räkningen och fick fortsätta men var sen i konstant kris men kunde på bra nära mer tur än skicklighet klara sig ronden ut ..!
Även i sjunde låg IBF-mästaren klart under, krisade och var i bryderi, men tog sig igenom .. förlorade sedan även åttonde omgången, men klarnade nu under vägs både i huvud och kropp och fick tillbaks spänsten i benen och kunde göra nionde jämn och boxade möjligtvis till sig en tunn poäng i tionde .. där stod matchen och vägde, fortfarande utkämpad i gott tempo och utan mängden låsningar, utvecklad till en kolossal styrkemätning av nästan episkt format! Fantastiskt!
Då hade i själva verket – visade det sig efteråt – en domare Klitschko i ledning 95-93 och de andra två Joshua i ledning med 95-93, 96-93, men redan i matchens nu var det då uppenbart att den som orkade ta över kommandot klart kunde vinna.

Anthony Joshua startade 11:e ronden med full attack och fick de facto snabbt Klitschko i svårigheter, träffade med en vass uppercut och följde på med slag utifrån och fällde ukrainaren för tung räkning .. men med otrolig viljestyrka samlade sig Wlad och läts fortsätta, fälldes igen och tycktes körd men tog sig upp och klarade även den räkningen .. men med nästan en minut kvar av ronden kom han nu under ny våldsam attack och fick problem att freda sig och på tiden 2:25 bröt ringdomare David Fields in med Klitschko upptryckt mot repen – och stoppade matchen! TKO 11! Men vilken fight det hade varit! En riktig rysare!


Efteråt i ringen tog Joshua mikrofonen och tackade alla, fans, tränaren Robert McCracken, hyllade företrädarna nere på ringside Lennox Lewis och Evander Holyfield, utmanade Tyson Fury (som ju snackat en del på sistone/nu redo för come back) .. och höll ett snyggt tal till mannen han just besegrat, Wladimir Klitschko, och prisade honom för den stora Champ han varit. Riktigt snyggt gjort! Klitschko konstaterade sakligt att ”bäste man vann inatt” men att han kunde tänka sig en returfight, men först skulle han analysera ”vad fanders som gick fel” ..
Den gamle kungen och hans era är fallen – en ny ung jätte har tagit över tronen! Hail The New King!