VM-FIGHTEN WILDER VS POVETKIN UPPSKJUTEN!

maj 16, 2016
boXning

deontay-wilder 

Sent på söndagen fattades beslutet av WBC att VM-matchen i tungvikt (version WBC) mellan Deontay Wilder och Alexander Povetkin, planerad till nästa lördag den 21/5 i Moskva, skall skjutas upp på obestämd tid – detta som en direkt följd av att Povetkin testade positivt för ämnet meldonium i det förberedande dopingtest som gjordes på båda boxarna för fjorton dagar sedan. WBC skall nu fortsätta sin undersökning av ärendet och fatta ett definitivt beslut inom kort.

Deontay Wilder kom på söndagskvällen ut med ett statement om det hela: ”Jag är grymt besviken över att Povetkin testade positivt och att matchen nu inte kan äga rum den 21 maj. Jag har jobbat mycket hårt för att komma i bästa möjliga form för detta försvar och tränat de två senaste veckorna i England för att acklimatisera mig till europeiska förhållanden. Jag hade velat ge fansen en stor show, men jag förstår WBC:s position i detta och att fighten inte kan bli av nu. Men det gör mig oerhört besviken och är ett stort bakslag för mina planer och min karriär. Jag vill vara en aktiv mästare och försvara ofta, och min plan är fortsatt att erövra alla bälten och bli världens enade mästare i tungvikt.”

Hans amerikanska promotor Lou DiBella kommenterade eftertryckligt den ryske promotorn Andrey Ryabinskys åsikt att matchen inom kort kan bokas om till ett senare datum: ”Baserat på det faktum att Povetkin inte klarat ett dopingtest finns ingen grund för att prata om ett senare datum. På grund av att Povetkin använt en förbjuden substans och därmed brutet ingånget kontrakt har nu Deontay Wilder berövats ett titelförsvar och utsatts för omfattande skada. Att prata om nytt datum är nu fel och i dagsläget ogrundat. Vi avvaktar WBC:s beslut i ärendet och får överväga vart vi går härnäst.”

 

Den 30-årige VM-kungen packade omgående sitt bagage och far nu hem till Tuscaloosa, Alabama. I Moskva blir nu VM-enandet i cruiservikt mellan WBA-mästaren Denis Lebedev (28-1/21 KO) och IBF-kungen Victor Emilio Ramirez (22-2-1/17 KO) ensam huvudmatch på lördag.