VM Laurén vs Lopes: Kontrakten påskrivna; WBC OK!

sep 09, 2014
admin

Nyhetsbild_107_Mikaela.Så är det klart – grunden är lagd – så när som på formellt okej från Kampsportdelegationen på titel-distansen .. och där ligger nu korrekt ansökan inne.

Mikaela Laurén står vid sin karriärs främsta mål, en fullvärdig kamp om WBC:s gröna VM-bälte, om den högsta utmärkelsen i viktklassen. WBC har sanktionerat den till Rocklundahallen i Västerås den 8 november inplanerade titelfighten mot Aleksandra Magdziak Lopes som gällande den vakanta VM-titeln i lätt mellanvikt – eller super welter, som de föredrar kalla viktklassen. Titeln blev vakant efter att Tiffany Junot lade handskarna på hyllan förra hösten. Mikaela är idag rankad första utmanare, Lopes är rankad tredje utmanare, och även om nu utmanare #2 på listan fransyskan Ann-Sophie Mathis blev förbigången, så leder det inte till något annat än att hon kommer att pocka på nästa VM-fight – mot segraren i Västerås i november.

Kontrakten för kampen är nu signerade och matchen om titeln fullt sanktionerad av WBC och av Prokommissionen (med brasklapp för svenska myndigheters möjliga krokben) – och båda damerna är i full träning inför uppgiften: Lopes hemma i Marshfield, Massachusetts och Laurén i Stockholm – nu återstår det tunga upploppet till matchen: ”FIGHTING SPIRIT IN VÄSTERÅS”.

 

Aleksandra Magdziak Lopes är en 34-årig ex-polska med en gedigen amatör- och kampsports-bakgrund, innan hon bestämde sig för proffsboxningskarriär 2009. Hon har hållit på lika länge i proffsgamet som Laurén följaktligen men har spridit ut sina matcher betydligt mer över tid och har inte hunnit med mer än 14 kamper, varav en tidigare titelfight, om WIBA:s VM-titel i weltervikt, och där kom en av hennes två förluster, på poäng mot denna fruktade amerikanska. Den andra förlusten råkade hon ut för direkt i debuten mot tuffa Kali Reis, som hon dock tog revansch på året efteråt. Hon har under karriärens gång besegrat flera andra utmärkta boxare: Ashley Curry, Yvonne Reis, Adelita Irizarry och inte minst Kita Watkins och gått oavgjort mot Nicole Woods och Althea Saunders. Hon var ett tag rankad första utmanare i weltervikt till Cecilia Braekhus, innan hon bytte viktklass till lätt mellanvikt. Lopes är en teknisk boxare med god uthållighet – ingen av damerna i denna titelfight är någon stor puncher, men främst Mikaelas härliga fighting spirit och hemmaplan blir de faktorer som ska hjälpa henne till seger. WBC utser i vanlig ordning ett internationellt domarteam att döma matchen. Laurén står på record 22-3-0/8 KO, Lopes på 10-2-2/1 KO.

 

WBC WORLD RATINGS AUGUST 2014

SUPER WELTERWEIGHT 154 lbs/69,8 kg

TITLE: VACANT

  1. MIKAELA LAURÉN, SWEDEN
  2. ANN SOPHIE MATHIS, FRANCE
  3. ALEKSANDRA LOPES, USA
  4. PAOLA GABRIELA CASLINUOVO, ARGENTINA (IBF)
  5. MARIA LINDBERG, SWEDEN
  6. CARMEN GARCIA, MEXICO
  7. NOT RATED