WALLIN LADDAR FÖR SYDAFRIKAS MÄSTARE

aug 18, 2016
boXning

imageimageSundsvalls stora tungviktshopp Otto Wallin (15-0/11 KO) kommer att få sitt tuffaste test hittills, på den stora Sauerland-tävlingen i Hovet i Stockholm den 10/9 – han möter nämligen då Sydafrikas tungviktsmästare, den väldige Osborne Machimana (21-8-2/16 KO), en mycket rutinerad och svår motståndare på ännu ett snäpp högre nivå än Wallin prövat tidigare.
Otto var ju mycket övertygande sist och tog en skarp skalp då han stoppade store brassen Irineu Costa Junior på TKO 3 i april, och hans förberedelser nu sker som vanligt hos Joey Gamache, i Köpenhamn, men också på sparringsejour hos tuffe polske WBO-VM-kungen i cruiservikt Krzysztof Glowacki i Polen. ”Vi har kört en del nya grejer på träningen och jag lär mig mer för varje dag. Men det är också viktigt att jag får den sortens tuff sparring på hög nivå, för att utvecklas på bästa sätt”, säger Wallin i en press release.

Machimana är en ’veteran’ i gamet, har hållit sydafrikanska tungviktstiteln i två perioder över 11 år och har på det nått smått legendarisk status där nere. Han är 37 år gammal och har en lite fläckad record efter några tidiga förluster, tapp om Pan Pacific-titeln mot Shane Cameron, Samväldeskval mot David Price och All-afrikanska titeln mot Josep Chingangu och Elvis Moyo och föll på poäng mot EM-kungen Albert Sosnowski, men han höll RSA-bältet 2005-10, slog ut Anton Nel, och försvarade titeln sex gånger, bl a mot förre VM-kungen Corrie Sanders, som han slog ut (!), gav upp titel frivilligt ett tag, men tog tillbaka den 2015 med en KO-seger över Nel. Han kallas ”Big Daddy”, är 192 cm lång och ’vandrar’ lite i vikt, men ligger merendels kring 115-120 kg.
Wallin har studerat honom: ”Jag väntar mig en riktigt tuff fight. Machimana är en stark motståndare och har massor av erfarenhet. Han är den regerande Sydafrikanske mästaren och det blir ett kliv upp i klass för mig, men jag tror och vet att jag är redo för utmaningen.”
Otto lägger till: ”Det var härligt att boxa i Hovet sist, och det kommer att bli lika fascinerande nu. Det är stort med fighten mellan Mikaela och Klara, och det är kul att bli en del av den showen!”