WALLIN MÖTER GOVEDARICA PÅ USYK VS BRIEDIS

jan 22, 2018
boXning


Så ser det äntligen ut som att Otto Wallin kommer in i ringen igen, efter alla uppskov under hösten och årsslutet – han är nu bokad för en 8-rondersfight på undercardet till nästa helgs stora drabbning i Riga Arena i Riga, Lettland, där första semifinalen i World Boxing Super Series äger rum med matchen i cruiservikt mellan Oleksandr Usyk och Mairis Briedis som huvudnummer.
Wallin (18-0/12 KO) möter här Srdan Govedarica, en 28-årig fighter från Bosnien och Herzegovina med en record på 6-5/5 KO, en jätte till karl på över 2 meter i längd och en vikt på 120 kg, som har en skaplig punch – har slagit ut fem av de sex man han besegrat – men som också förlorat en del, mot bra motståndare, där dock skall noteras att han kämpade väl mot mycket mer rutinerade Adnan Redzovic, tog rondseger mot obesegrade Alex Gabrevanu och gick tiden ut mot EM-utmanaren Herve Hubeaux i senaste matchen. Det är inte läge för underskattning.
Otto har inte varit i ringen sedan WBA Continental-segern över Gianluca Mandras i Sundsvall i april, beroende på att matchen i augusti mot Tom Schwartz ställdes in pga skada och kampen mot Gabriel Enguema i december ställdes in helt och hållet. Med den massiva EU-kampen mot Adrian Granat på väg att formaliseras så finns inte minsta utrymme för misstag.
”Det har varit länge för mig nu sen jag gick i ringen senast, för jag har haft otur med skada och hela showen senast blev inställd, så nu ser jag verkligen fram emot att matcha igen. Men jag har använt tiden att jobba på att utveckla min boxning, och jag har gjort en hel del framsteg. Det skall bli extra kul att boxa på en så här stor show. Jag gillar både Usyk och Briedis, så det ska bli mycket roligt att få se den fighten från ringside, men först måste jag ju ta hand om business och vinna min egen fight. Killen jag möter är riktigt stor så jag är säker på att det blir ett tufft jobb och en nyttig erfarenhet. Jag behöver vinna klart för att säkra min EU-fight mot Granat, så det här betyder massor!”