WALLIN MÖTER LOVE I BULGARIEN; PULEV VS PETER TOPPAR

dec 01, 2016
boXning

image
Det har blivit en del rubriker internationellt över det faktum att Otto Wallins match i Nyköping måst ryckas ut ur programmet och flyttas utomlands, då Kampsportdelegationen nekar möjligheten att sätta in en ersättare för den godkände motståndaren Eugene Hill, då den senare blev oförmögen att ta matchen – KSD åberopar att man inte har ett planerat möte inom tidsramarna och att därför en ny motståndare är att betrakta som gällande en för sent anmäld match; en sann byråkratisk ståndpunkt, som ju dessvärre därmed äventyrar varje fullvärdig proffsmatch existens – skador/återbud lär ju alltid riskera uppstå i alla matcher och en sport som boxning kräver ju den självklara möjligheten till en sen ersättare, det är ju närmast en av sportens förutsättningar. Så icke möjligt denna gång.
Därmed tvangs promotor Sauerland till drastiska åtgärder – Ottos match fick helt enkelt dras bort från Nyköping .. och har i rask takt omplacerats till den stora och av Sauerland sam-arrangerade galan i Arena Armeec i Sofia, Bulgarien nu på lördag. Och nu är det också helt klart att Ottos motståndare blir den rutinerade brasilianaren Raphael Zumbano Love (39-13-1/32 KO), en man som således gjort hela 53 proffsmatcher, räknas som ’veteran’ i gamet, och vid 35 års ålder kan se tillbaka på tuffa möten med Anthony Joshua, Charles Martin, Shannon Briggs, Andy Ruiz mfl och bland sina meriter räknar in innehavet av WBA/IBF/WBO-latino-titlar och WBF/Int-titeln .. och de facto slagit ut/stoppat 32 av sina motståndare. Otto Wallin har hittills bara gått hälften så många proffsmatcher, 16 stycken .. och slagit ut eller stoppat 11 av sina motståndare. Han är naturligt ledsen över att matchen inte kunde äga rum i Sverige: ”Det är naturligtvis en stor besvikelse att jag inte kunde få boxa på hemmaplan, men den politiska situationen är den den är i Sverige, och nu får jag göra det bästa möjliga av denna nya sits. Det blir ju onekligen en upplevelse.”
image
Arena Armeec kommer att fyllas av ca 15.000 åskådare, då ju huvudmatchen är en stark attraktion med Europamästaren i tungvikt Kubrat Pulev (23-1/12 KO), Bulgariens store boxar-son, som tar sig an förre WBC-VM-kungen och alltjämt en potentiell faktor att räkna med i viktklassen Samuel ”Nigerian Nightmare” Peter (36-5/29 KO). Intresset är enormt i Bulgarien för matchen, och Pulev, som inte är en särskilt snacksalig herre, har bara kallt konstaterat: ”Den enda förutsägelse jag gör är att det blir en stark och spektakulär seger för Bulgarien!” Peter, också en ganska fåordig man och tillbaka i ringen för andra gången efter långt uppehåll, sammanfattade sin sits sålunda: ”Min plan är enkel – jag har kommit hit för att slå ut Pulev, samla på mig pengarna, ta bältet och återvända till Las Vegas!” Skulle det ske är han tillbaka i tungviktens verkliga hetluft.
Tävlingen kan följas på Viaplay Fighting från kl 18 på lördag.