WALLIN MÖTER RUTINERADE BRASSEN COSTA JUNIOR

apr 01, 2016
boXning

otto wIrineu Costa Jr 

Otto Wallin, aspirerande svensk tungviktskung i proffsledet, får mot sig i sin match vid den stora galan i Hovet den 23/4 den tämligen rutinerade brasilianske tungviktaren Irineu Costa Junior – matchen är begärd över åtta ronder, en distans Otto boxat på tidigare men aldrig ännu behövt gå, men också en distans han en god tid nu varit tränad och förberedd på. Beslutet om distansen vilar ännu hos KSD, men torde tas inom kort.

Costa Junior skapade under sin upptakt som klassboxare skräck omkring sig via sin avsevärda slagkraft, han har inte mindre än 17 KO-segrar i rekordlistan. Den 35-årige brassen, kallad ”Negro Tey Gigante”, är 192 cm lång och väger oftast över 115 kg, och har nu en total record på 25 matcher (19-6/17 KO) och har under vägs vunnit både WBC:s och WBO:s Latino-titlar och har gjort fyra matcher på titeldistans 12 ronder. Han sågs 2014 som ett kommande världsnamn, men vid sina försök att bryta in i världstoppen (Christian Hammer, Joseph Parker, David Price, Denis Boytsov, Dillian Whyte) har han förlorat. För Ottos del är detta dock ett tungt steg upp i klass. En svår och spännande uppgift.

Otto själv (14-0/10 KO) ser sig som arvtagaren till de stora svenska tungviktarna och gläds åt att boxa i Hovet – i Ingemar Johanssons fotspår – och längtar till matchdags. ”Det var härligt att få komma hem och boxa i Sverige och nu i Hovet blir det ännu bättre. Målet är att bli nästa svenska tungviktschampion och jag vet att jag ännu har lång väg att gå, men jag växer för varje match!”

Den 25-årige Sundsvallsgrabben har gjort en del av sina förberedelser i sparring med OS-mästaren och obesegrade VM-utmanaren Anthony Joshua och vet var han står. ”Det var en fantastisk träning och jag fick testa mig själv. Jag är utmärkt förberedd. Jag vet att Costa Junior är erfaren och har mött många bra motståndare, men jag litar på min egen förmåga och min tränare Joey Gamache och jag ska komma upp med den perfekta planen för att ta honom.”