Wallin sparrar med Pulev i Berlin

sep 11, 2015
admin

imageimageOtto Wallin (12-0/10 KO), Sundsvalls boxningsstolthet och tyngsta man på den stora tävlingen i Nyköping 19/9 avslutar just nu sina sparring-förberedelser i Berlin, där han får chansen sparra mot förre VM-utmanaren i tungvikt Kubrat Pulev, som själv förbereder sig för come back efter förlusten mot Wladimir Klitschko.
”Detta är en härlig upplevelse för mig”, säger Wallin, ”och en nyttig uppladdning för min match .. sparring är viktigaste momentet. Jag känner honom sedan tidigare, då vi tränat ihop i Berlin, men det ska bli bra att verkligen få känna på honom i ringen också. Han är en riktigt tuff kille, och han bevisade vilket hjärta han har i fighten mot Klitschko. Men jag är här för att köra hårt och testa mig själv, och helt ärligt så vet jag att jag har utvecklats och känner att jag hör hemma här nu.”

Otto möter i Nyköping förre ryske mästaren Vladimir Goncharov (5-1/4 KO) och även om ryssen boxat relativt lite som proffs har han gjort det på hög nivå och blir sannolikt det tuffaste Wallin hittills mött i en proffsring.
”Men det ska inte vara minsta tvekan om min form”, säger Otto, ” jag kommer att vara 100% förberedd för honom och min coach Joey Gamache har en perfekt plan, mina förberedelse är perfekta och jag kommer att ha en bra natt i Nyköping!”