Wallin stoppade Perkovic; Braemer slog blixt-KO

dec 08, 2014
admin

Nyhetsbild_177_Wallin_vs_PerkovicVid lördagens stora boxningsgala i Oldenburg i Tyskland försvarade Jürgen Braemer sin regulära WBA-VM-titel i lätt tungvikt mot absoluta under-dogen Pawel Glazewski – den man som skulle utmanat Erik Skoglund om EU-titeln, men då Erik avsade sig denna istället flyttades upp som ”VM-utmanare” mot Braemer – med en blixtrande snabb första-ronds-KO .. det hela var över på 43 sekunder av inledningsronden!

Den skevhänte (south paw) s k världsmästaren drev in en massiv vänster i mellangärdet på Glazewski och fällde honom för full räkning. Detta torde vara den snabbaste KO som slagits i en VM-titelfight i lätt tungvikt .. om nu en WBA/regular skall räknas i sammanhanget. Riktig världsmästare för WBA är Sergei Kovalev. WBA håller sig med en ”extra” under-VM-titelhållare i alla viktklasser och ibland har man en tredje egen ”VM-kung” dessutom i en interim-mästare .. det är bortom löjets gränser.

På förmatchprogrammet i EWE Arena boxade Sundsvalls Otto Wallin sin nionde proffsmatch och mötte här den mycket rutinerade (rec: 20-26/15 KO) kroaten Ivica Perkovic, en tuff men begränsad motståndare, och Otto kunde vinna säkert på TKO 4. Svensken dominerade kampen och satte Perkovic under press med vassa kroppsslag, varefter denne gav slaget förlorat och helt enkelt gav upp i pausen mellan rond fyra och fem.

”Han var svår att komma åt”, sa Otto efteråt, ”med sin rutin och inställd på att överleva så tvingade han mig att byta från huvud till kropp, men det lyckades jag rätt bra med.. då gav han upp!”

Därmed går Wallin efter ett lysande bra 2014 – fem raka segrar .. fyra före full tid – till en ny record på 9-0/7 KO. Nu blir det julfirande och nystart efter nyår.

Foto: Wallin högerjabbar (south paw) Perkovic