WALLIN VS ENGUEMA DEN 2/12 I POTSDAM

nov 14, 2017
boXning

Nu är det klart att Otto Wallin (18-0/12 KO) kommer tillbaka till ringen den 2 december i MBS Arena i Potsdam. Tyskland på cardet till WBA-VM-fighten i supermellan mellan Tyron Zuege och Isaac Ekpo – och att han då kommer att möta Gabriel Enguema (8-3/5 KO) över 10 ronders distans.

Detta är nu en ”måste-seger” för Wallin i belysning av att han och Adrian Granat valts ut att boxa om den vakanta EU-titeln i tungvikt på det nya året – en förlust här för Otto skulle bli katastrofal, precis som för Adrian i hans uppkommande 22/12-fight i Hamburg av samma skäl. Spanjoren Enguema är dock en stadig man på nära två meters längd med några hyggliga segrar i protokollet, som på TKO 4 mot Gheorge Danut och med erfarenhet mot starka motståndare som Franz Rill och senast Raphael Tronché, som gått jämnt med om än fått knappa poängnederlag mot. Det är ingen ”push over” och blir ett bra test på om formen är på väg tillbaka. Senast blev det ju inställt för Otto när han skulle mött Timur Stark i Halle i början av september, pga ett cut han ådrog sig under träningen. Därför blir detta nu första matchen sedan triumfen över Gianluca Mandras om WBA:s kontinentala titel i Sundsvall i april. Hans träningsbas är ju numera i New York med sin coach Joey Gamache.
Wallin vid Enguema-matchens annonsering: ”Det skall bli skönt att få matcha igen, det har ju blivit ett tag sen sist, så jag längtar att få komma in i ringen igen. Enguema är en bra motståndare, lika stor som jag och nog faktiskt lite tyngre än jag. Han kommer säkert väl förberedd och i form, och jag tar inget ut i förskott; jag måste vara rätt förberedd .. och det här är en måste-vinna-fight. Jag har ju en stor match mot Adrian Granat på uppsegling till nya året, och det är en fight jag längtat efter, vem som är bäst i Sverige – och då måste jag röja undan detta först. Jag vet vad som är på spel!”