WALLIN VS GRANAT I SUNDSVALL 21/4

feb 17, 2018
boXning

Inför upptakten till WBSS-semin mellan Groves och Eubanks plockade man på lördagskvällen i Viasat-studion in de båda tungviktsbjässarna Otto Wallin (19-0/13 KO) och Adrian Granat (15-1/14 KO) och tillkännagav att det nu äntligen är klart att de kommer att mötas om EU-titeln i Gärdehov Ishall i Sundsvall – och senare på kvällen kom även Sauerland Promotion ut med en press release i samma ärende. De två boxarna ogillar varann tämligen starkt, den mäktiga rivaliteten mellan dem är mycket tung, och det ströks starkt under vid lanseringen av fighten.
I TV-studion gick Granat verbalt till attack mot Wallin: ”Jag gillar honom inte. Boxning skall vara underhållande och visa fram personligheter, och han är tråkig och har ingen personlighet och ingen boxningsstil heller .. jag är 100% övertygad om att jag vinner den här fighten!”
Och fortsatte: ”Han har inte slagit någon värd namnet, så möta mig blir en ny erfarenhet, och han kommer att känna av det. För mig spelar det ingen roll att fighten går i Sundsvall. De kommer att bua mig, och vi får se hur det låter när jag golvar honom!”
Wallin höll en betydligt ödmjukare inställning men replikerade: ”Jag har väntat länge på den här fighten och att få visa vem som är bäst i Sverige. Jag är säker på att jag kan vinna, och jag litar på min skicklighet och min arbetsförmåga. Granat är en stor kille med viss styrka, och jag känner ju honom sen amatör-åren så jag vet vad han går för. Jag tycker inte han utvecklats mycket och tror inte han förstår vad som krävs. Han har alltid försökt gå den enkla vägen och klassa ner motståndare och jag vill visa honom att det är inte det sätt det ska göras på. Det här är en Gentlemans sport, så jag vill ge honom en lektion.”
I efterföljande pressrelease säger promotor Nisse Sauerland: ”Det här bli en fantastisk fight! Det är den match fansen vill ha och vi är stolta över att kunna presentera den i Sundsvall den 21 april. Då går Sveriges två största tungviktare tå-mot-tå och jag är övertygad om att segraren går vidare till VM!”
Granats promotor Erol Ceylan säger: ”Adrian är mycket väl medveten om vad som gäller och han kommer att ge allt för seger. Wallin får hemmaplan men det betyder också press på honom, och jag tror inte han förstår hur stark Adrian är. Det här kommer att bli en stor fight, en mäktig tungviktsfight som det kommer att pratas om i åratal framöver!”