WALLIN VS MANDRAS OM WBA CONTINENTAL TITELN 22/4

mar 27, 2017
boXning

 

Det är mindre än en fyra veckor kvar till den stora proffsboxningstävlingen i Sundsvall – den första i staden sedan Bo Högberg mötte Ali Amrane den 1/3 1964 – i Sporthallen lördagen den 22 april, med Otto Wallin i sin ”hemkomst” som yrkesman, och det i sin första riktiga huvudmatch som proffs. Nu står det klart att matchen mot italienske proffsmästaren Gianluca Mandras (12-4/5 KO) kommer att handla om WBA:s vakanta Continental Heavyweight Championship över 10 ronder, således den första titelmatchen för Sundsvalls-fightern dessutom. Den 26-årige Wallin (17-0/11 KO) känner sig redo för denna viktiga uppgift och match:

”Jag ser verkligen fram emot det här, och att vinna min första titel blir ett stort och viktigt steg uppåt i karriären och vad bättre än att få göra det på hemmaplan! Mandras är den regerande italienske mästaren och kommer säkert att bli ett tufft test, men jag är övertygad om att min coach Joey Gamache kommer att finna rätt taktik och plan för mig .. och att boxas på hemmaplan ger mig extra motivation. Ingen skall komma till min hemmaarena och slå mig! Jag kommer att ha familj och alla vänner runt mig som stöd, och jag ska ge alla en bra show som hela stan kan vara stolt över. Detta är en dröm som går i uppfyllelse!”

Promotor Nisse Sauerland: ”Det gläder oss att vi lyckades få till denna titelmatch, och nu blir det för Otto att leverera. Mandras är en solid motståndare, som kommer till Sundsvall för att vinna, men vi tror att Otto har vad som fordras för att segra och erövra sin första titel den 22 april.”

 

Den andra huvudkampen i Sporthallen blir WBC-VM i super welter (lätt mellan) för damer mellan Ewa Piatkowska, som tog över Lauréns VM-titel när ”Destiny/Nordic Queen” pressade sig ner i welter för att VM-kvala där förra året, och just Mikaela Laurén, som nu kräver sin VM-värdighet tillbaka igen. Även denna titelfight går över ordinarie dam-VM-distans på 10 ronder (10 x 2).

Dessutom kommer Sundsvalls olympier Kennedy Katende att boxa här, i sin andra proffsmatch – efter debuten i USA i vintras. Hela evenemanget har nu fått ett officiellt namn ”THE SUNDSVALL SHOWDOWN” ..!