WALLINS EM-CHANS UPPSKJUTEN – GAMACHE ÖVERFALLEN!

jan 18, 2019
boXning

Otto Wallins EM-match i tungvikt mot Europamästare Agit Kabayel, vilken var inplanerad till den 2 mars i Magdeburg, har blivit inställd, i så motto som att svensken hoppar av detta tillfälle, efter att hans tränare genom hela proffskarriären, ex-världsmästaren Joey Gamache blivit brutalt överfallen, på väg till träningen, och nu är under vård lång tid framöver, varför all träning för Otto är inställd. Det är Wallin själv som meddelar det skedda i ett pressutskick idag.

 

”Det var i fredags morse som Joey promenerade med en vän till gymmet, då han blev överfallen av en okänd gärningsman, slagen bakifrån och bröt käken på två ställen. Han opererades i fredagsnatt och förväntas bli helt återställd, men nu väntar sex veckors rehab. Därför har vi tagit beslutet att ställa in matchen denna gång”, skriver han.

 

Genom sin manager David Berlin har man dock begärt av EBU att Otto skall få stå kvar som obligatorisk utmanare, för en om-förhandling av ett senare matchdatum för kampen. EBU har också uttryckt samförstånd härvid, och Wallin kommer att få sin EM-chans senare under året. Promotion-firman SES Boxing, Ulf Steinforth, som ägde rätten till fighten och arrangerar i Magdeburg, kommer dock sannolikt att behålla detta datum och en ersättare kommer få chansen boxa om EM i svenskens ställe, vilket EBU kommer sanktionera, men Otto garanteras att få möta segraren senare. I nuet handlar det om att Gamache blir all right och att saker och ting snarast kan återgå till det normala.