WARD VANN ÖVERLÄGSET

aug 08, 2016
boXning

imageAndre ”S.O.G” Ward (nu 30-0/15 KO) vann överlägset sin ”kvalificerings-match” på lördagsnatten i Oracle Arena i Oakland, Kalifornien mot Alexander Brand (25-2/19 KO) på poäng efter att i princip ha vunnit varenda rond av denna 12-rondersfight i lätt tungvikt. Den f d suveräne VM-kungen i supermellanvikt är ju nu den hetaste utmanaren på jakt efter Sergey Kovalevs VM-bälten i den lätta tungvikten, och hans prov att visa sin klass på sin nya vikt föll ut prickfritt; Ward dominerade matchen från start och det kom aldrig att bli det minsta dramatiskt – med en superb överblick höll ”S.O.G” kommandot rond efter rond och snickrade hem en klockren vinst, skriven till 120-108 hos samtliga tre domare.
På ringside satt Sergey Kovalev och kollade in sin kommande utmanare. Direkt efter matchen i Oracle Arena meddelades att en PPV (pay-per-view)-baserad VM-kamp mellan Kovalev och Ward redan är förhandlad och att datum satts till 19/11 – med information om närmare detaljer att komma inom kort.
Kovalev: ”Jag tror han är redo. Och jag är redo. Mitt senaste försvar mot Chilemba var en match som påminner om den mot Ward. Han är en sann Champion och han bevisade det ikväll. Så jag säger bara – låt oss gå loss på uppdraget den 19 november!”
Ward: ”Jag är verkligen het på detta. Jag ser fram emot det. Jag vill inget mer än addera VM-titeln i lätt tungvikt till mitt record. Jag tog mig förbi nattens test. Han fixade sitt test (anm: vs Chilemba). Nu får vi se i november ..!”