WBA BEORDRAR RETUR PÅ N´DAM VS MURATA; VÄGRAR SANKTIONERA MAYWEATHER VS McGREGOR

maj 26, 2017
boXning


Efterspelet efter det hett kritiserade domslutet i WBA-VM-regulär matchen i mellanvikt mellan Hassan N´Dam och Ryota Murata i Japan förra helgen har nu fått sitt formaliserade avslut: WBA beordrade igår att matchen skall gå om och domarna som dömde måste passera nya test innan de får döma igen. Det blev som bekant ett delat domslut (116-111, 115-112, 110-117) med 2-1 till N´Dam .. vilket upprörde inte bara publik och media utan även närvarande WBA-representant – varför nu alltså returmatch är beordrad, och de två domare som höll på N´Dam (Gustavo Padilla och Hubert Earl) avstängs i sex månader och måste testas om.
Samtidigt stängde WBA av Andre Dirells sekond Leon Dawson på obestämd tid för sin ’sucker punch’ på Jose Uzcategui i lördagens VM-fight (han attackerade sin boxares motståndare efter domslut, i den senares egen ringhörna).
WBA har nu också tagit ställning till den påtänkta matchen mellan Floyd Mayweather och MMA-stjärnan Connor McGregor och säger att om matchen skulle äga rum kommer den inte att sanktioneras som en riktig match utan enbart betraktas som en uppvisning/exhibition. ”Vill Floyd göra come back finns det åtskilliga bra boxare han kan möta i en korrekt boxningsfight”, är den bedömning WBA-presidenten Gilbero Mendoza gör.