WBA CONTINENTAL HEAVYWEIGHT CHAMPION OTTO WALLIN

apr 24, 2017
boXning

Det är vardag igen för vår senaste mästare i professionell boxning, men svallvågorna efter en superb seger i Sporthallen i Sundsvall i lördags natt har knappast lagt sig ännu.

”Det var en dröm som gick i uppfyllelse”, säger den nye WBA Continental tungviktskungen Otto ”All In” Wallin, ”och att få ta den här segern framför min egen publik hemma i Sundsvall var stort! Det här har jag drömt om i tio år!”

Han genomförde en perfekt taktisk kamp mot den urstarke, satte och massivt byggde Gianluca Mandras, som när väl Otto ’läst in’ honom fick ta emot en hel del stryk och tappert kämpade vidare till priset av fyra golvningar innan ringdomare Mikael Höök bröt matchen.

”Jag försökte läsa honom i inledningen och sen bygga på med precisa vänsterslag och med lite tålamod så hittade jag rätt .. och då hade jag honom!” ”Men detta är bara början, och nu kommer de stora matcherna. Det återstår mycket jobb, och vi ska göra det här steg för steg, men drömmen är att gå hela vägen. Det gäller nu mer än nånsin. Men lugnt och metodiskt, och det kommer att kräva mycket arbete – men det kommer att bli värt det.”

Det kommer också att innebära vissa förändringar i rutinerna framöver, då nu Joey Gamache till våren flyttar hem tränarverksamheten till USA. Och Otto kommer med, vilket kommer att bli både en ny erfarenhet och en klar tillgång med sparring och fortsatt utveckling. Turerna kring detta är ännu inte spikade, men kommer att klarna inom kort. Matchningen kommer att fortsätta precis som förut med Nisse Sauerland vid rodret och med Sverige som arena. Nu följer dock en tids vila innan nya matchplaner spikas.