WBC har mycket snyggt gått ut med en hyllning till sin avgångne Champ:

jan 20, 2017
boXning

Badou Jack pose (002) 

Badou Jack lämnade på onsdagen besked till WBC att han nu avgår som obesegrad WBC Supermiddlewight Champion och lämnar titeln vakant – han avser att nu gå upp i lätt tungvikt på jakt eter nya VM-bälten där. Det är helt enkelt ett för tungt jobb att hålla vikten på titelgräns 76,2 kg som är den avgörande anledningen, och det besked som han och hans manager/promotor Floyd Mayweather gav i VM-ringen direkt efter matchen mot James DeGale i lördags natt – och som först tolkades som besvikelse över det oavgjorda domslutet – att skulle det bli en retur så får den då bli i lätt tungvikt, för nu har Badou gjort sitt på denna vikt, visade sig alltså bara en knapp vecka senare bli verklighet.

DeGale ville ju absolut ha till en returmatch, gärna i London – och de verkligt stora pengarna låg  i en sådan returmatch .. men givetvis blott om båda bältena (Jacks WBC & DeGales IBF) är på spel. Den matchen går nu om intet, då en match dem emellan i lätt tungvikt utan bälten är en helt annan sak.

Samtidigt står utmanarna om WBC-bältet på tur och de två främsta var båda närvarande i Brooklyn, New York förra helgen, nämligen britten Callum Smith och förre Badou-motståndaren, mannen han vann titeln mot, Anthony Dirrell, återkvalad till utmanartoppen .. listans #1 och #2. Där går nu snacket hett om att få till en match och sålunda få fram Badou Jacks efterträdare.

WBC har mycket snyggt gått ut med en hyllning till sin avgångne Champ:

”WBC är utomordentligt stolt över Badou Jack, som är vår Ambassadör för ”Good Will and Peace” och han har varit en förebild även utanför ringen med sitt exemplariska uppträdande tillsammans med sin vackra familj, hustru Jasmine och lilla dotter Malaniyah. 

WBC önskar Badou Jack fortsatt framgång och bästa lycka i karriären i förhoppning om att han en dag kommer att boxa om VM-titeln i lätt tungvikt.”