WBSS-FINALEN GROVES-SMITH SPIKAD TILL JEDDAH 28/9

jul 27, 2018
boXning

Idag blev det äntligen klart och spikat att finalen i World Boxing Super Series turnering i supermellanvikt mellan WBA-VM-kungen George Groves och hans slutgiltiga motståndare WBC/Diamond-kungen Callum Smith, länge uppskjuten pga Groves besvärliga axelskada kommer att äga rum – inga avvikelser, rätt finalister gör upp – och att det blir i Jeddah, Saudi Arabien den 28 september i King Abdullah Sports City. Ett mega-event till sist på plats! Där även det vakanta RING-bältet om viktklassens absoluta mästare sätts upp.

Kalle Sauerland, turneringens sportchef om att Muhammad Ali Trophy för de båda britterna nu är i hamn: ”Finalen om Ali Trophy i Saudi Arabien, där Muhammad Alis namn och arv är så vördat, har alla ingredienser för att fånga världens absoluta intresse. Groves vs Smith är en fantastisk match mellan två värdiga och bevisade gladiatorer, två rivaler, och i sanning en match som inte får missas!”

Groves: ”Smith är en bra fighter men jag är övertygad om att jag är planetens bästa super mellanviktare. Jag är världsmästare och nummer ett i divisionen och ser nu fram emot att få visa alla detta i Jeddah och vinna Ali Trophy.”

Smith: ”Det har varit en lång väntan sen min semifinal-seger över Holzken. Men det viktigaste av allt är att det är George Groves i den andra hörnan. Och det betyder att i slutet av september så kan jag vara WBA Champion och nummer ett i viktklassen. Jag tror absolut jag kan göra det!”