WBSS-FINALEN I MOSKVA DEFINITIV; DRIBBLANDET AJ-WILDER FORTSÄTTER

jun 30, 2018
boXning

NU har även WBSS-ägarna Comosa AG gått ut officiellt ock klargjort definitivt att finalen i World Boxing Super Series cruiserviktsturnering kommer och skall gå i Olimpiysky Sports Complex i Moskva den 21/7 mellan Oleksandr Usyk (14-0/11 KO) och Murat Gassiev (26-0/19 KO) om alla fyra VM-bältena. Boxarna uttalar sig nu i en pressrelease:

Usyk: ”Än en gång är det jag som måste resa till min rivals hemmaplan. Jag gjorde det framgångsrikt både i kvartsfinal och semifinal och nu kommer jag till Moskva för att segra!”

Gassiev: ”Jag var redo att möta Usyk var som helst på jorden. Jag är säker på att Usyk och jag kommer att ge er en stor fight. Segraren tar allt!”

 

Det offentliga ordkriget om det för tillfället brutna avtalet om VM i tungvikt mellan Anthony ”AJ” Joshua och Deontay Wilder – och matchens eventuella verkställighet – rasar vidare. Promotor Eddie Hearn/camp Joshua säger nu att det liggande kontraktets villkor är alltjämt okej – att det bara är för Wilder att skriva på, så är fighten ’ON’ .. för nu att placeras den 13 april 2019 i Wembley Stadium i London. ”Kontraktets avtal gäller fortfarande, det ligger på din managers bord”, säger Hearn i en intervju med Sky Sports, ”och som det sagts mig var allt du hade två mindre justeringar, som du nu plötsligt inte ens vill sända oss, så gör det .. eller skriv på så är våra signaturer på kontraktet före bläcket hunnit torka! Så stopp med dessa tirader inför dina fans. Må fans och media istället lägga press på Wilder att skriva på, så att vi kan få den här fighten alla vill ha!”

Deontay Wilder i sin tur sköter sitt snack själv (ganska hejdlöst dessutom) och han säger nu i en intervju med Showtime att nu godtager han inte längre någon fast betalning – nu ska det vara ”50-50 rakt över på intäkterna, eller jag är klar med det här..”