WBSS: GROVES OCH SMITH PÅ PLATS I JEDDAH; BRIEDIS & CO PLACERADE I CHICAGO 10/11

sep 27, 2018
boXning

WBA-världsmästaren ”Saint” George Groves och WBC/Diamond-titelägaren Callum ”Mundo” Smith är sedan i tisdags på plats i Jeddah, Saudiarabien för deras final-uppgör i World Boxing Super Series supermellanvikts-turnering. De höll då offentlig träning inför media och publik och på onsdagen presskonferens ledd av Sauerlands-nestorn Wilfried – se bilden; courtesy WBSS – med Groves med WBA-bältet framför sig och Wilfried med RING-bältet, som nu också står på spel,  men än mer gäller ju detta Muhammad Ali Trophy. Det är ju i stort sett färdigpratat – ikväll följer invägningen – och sen är det bara ’transportsträcka’ fram till fredagens fight-time i King Abdullah Sports Center Indoor Hall, men sista snacket blev lugnt och samlat.

Groves: ”Det är äntligen bara en dryg dag kvar till fighten. Vi har haft en mycket bra camp, men det tog tid för mig att bli frisk och hel efter axelskadan i semin, men nu är vi framme, och allt har gått så bra som bara möjligt. Nu kan jag knappt vänta på att få samla på mig ytterligare några bälten och Ali Trophy!”

Smith: ”Detta är min dröm som blir verklighet; en seger över George gör mig till världens bästa super mellanviktare och både världsmästare och Ring Magazine Champion. Det är massor som står på spel, men det är för en fight som detta jag blev professionell. Jag känner mig bra och är stark, och jag är redo att göra det jag kom för och bli World Champion!”

Även tränarna, Shane McGuigan för Groves och Joe Gallagher för Smith, uttalade sig positivt för sina respektive fighters och Hall of Fame-promotor Wilfried Sauerland avrundade: ”För oss är fredagen en stor dag, då vi avslutar första årets World Boxing Super Series med final i en av sportens starkaste viktklasser. Till och med för mig med tusentals stora fighter bakom mig är denna final något mycket speciellt!”

SAMTIDIGT släpptes också nyheten att andra årets upplaga av World Boxing Super Series nu också placerat två av kvartarna i årets cruiserviktsturnering, nämligen Mairis Briedis (24-1/18 KO) vs Noel Mikaelian (23-1/10 KO) och Krzysztof Glowacki (30-1/19 KO) vs Maksim Vlasov (42-2/25 KO) i UIC Pavillion i Chicago, USA den 10 november. Letten Briedis var ju en av förra årets favoriter (föll knappt mot omöjlige suveränen Oleksander Usyk) medan Tysklands-baserade Mikaelians enda nederlag kom i VM-kval mot ex-kung Wlodarczyk. På samma sätt är Glowackis enda nederlag, ett om VM mot Usyk, medan ryssen Vlasov är lite av en utomordentligt stark doldis som smugit fram i supermellan och lätt tungvikt tills han 2015 gick upp i cruiservikt, där han är obesegrad.

Därmed är alla kvartar och datum tillsatta utom 13/10 med sista kvarten i bantam liksom cruiser.