WBSS SÄSONG 2 – DAZN, VM-KVAL AVGÖR PLATS I BANTAM, TVÅ KVARTAR OK I LÄTT WELTER

jul 05, 2018
boXning

Det har börjat hända tunga saker i förhållande till säsong 2 av World Boxing Super Series, där häromdagen ägargruppen till WBSS/Muhammad Ali Boxing Trophy Comosa tillkännagav att man ingått ett ’multi-miljoner-dollar-deal’ över tre år med DAZN, världens största live sport streaming service, vilket öppnar den amerikanska marknaden och förstärker det redan mycket framgångsrika konceptet ytterligare. ”Varje minut av Ali Trophy sändningarna live till Amerika”, lyder den nya slogan. Detta sätter en intressant twist på WBSS fortsättning, och leder månne till fler stora amerikaner i turneringarna, som ju i år skall bli tre till antalet, dels i bantamvikt, dels i super light/lätt weltervikt och en ännu inte tillkännagiven viktklass.

NU har också fler mycket starka stjärn-fighters adderats till årets uppsättning.

I bantamvikten tillkännagavs igår att segraren i VM-kvalet mellan WBC:s interim-mästare Regis Prograis (21-0/18 KO) och utmanaren Juan Jose Velasco (20-0/12 KO) från Argentina, som möts i New Orleans den 14 juli, kommer att bli en av de åtta i WBSS i år.

 

Övriga klara i bantamvikten:

 

Ryan Burnett, WBA-VM

Emmanuel Rodriguez, IBF-VM

Zolani Tete, WBO-VM

och sedan några dagar Jason Moloney (17-0/14 KO) från Australien, utsedd IBF-utmanare

– tre platser till skall tillsättas.

 

I lätt weltervikt/super lightweight har nu tillkommit ytterligare tunga namn:

Kiryl Relikh, WBA-VM

Anthony Yigit, EM & utsedd IBF-utmanare

Ivan Baranchyk, utsedd IBF-utmanare

nu tillkom: Josh Taylor (13-0/11 KO), utsedd WBC-utmanare efter förra veckans triumf ..

och Eduard Troyanovsky (27-1/24 KO), utsedd WBA-utmanare & klar för kvart vs Relikh

– tre platser till skall tillsättas.

28-årige vitryssen Kiryl Relikh (22-2/19 KO) var den förste VM-kungen att skriva på i lätta weltervikten, mästare sedan han besegrade Kubas Rances Barthelemy i mars, och han kommer alltså att i första match i årets turnering möta 38-årige ryssen och ex-mästaren (IBF/IBO) Troyanovsky.

IBF-titeln kommer ju att tillsättas via den redan avtalade andra kvarten i turneringen mellan Baranchyk och svenske Yigit – en thriller i sig. Hur det blir med övriga (amerikanska) mästare återstår nu att se.