WBSS SUPERLIGHT OCKSÅ KLAR: FLANAGAN & MARTIN OK – LOTTNING MED YIGIT PÅ FREDAG ..!

jul 18, 2018
boXning

Idag tillkännagavs den färdiga uppställningen över de åtta startande i superlightweight/lätt weltervikt i årets World Boxing Super Series; det blir ex-VM-kung (WBO/lättvikt) Terry Flanagan (33-1/13 KO) från Manchester, känd som ”Turbo” som blir en av de två sista namnen.

Den andre är amerikanen Ryan Martin (25-0/12 KO), en 25-åring från Chattanooga, Tennessee, med ringnamnet ”Blue Chip”, en mycket stark amatör före en ännu obesegrad karriär som proffs, lång och snabb i ringen. Båda herrarna ovan uttrycker i dagens press-release stor tilltro att bli den slutliga segraren av Ali Trophy i viktklassen – och detta blir nu de män som skall tampas med segraren i den redan spikade kvartsfinalen mellan Anthony Yigit och Ivan Baranchyk.

 

NU tillkännagavs också att lottningen i de två nu tillkännagivna viktklasserna – bantamvikt och super lättvikt – kommer att göras vid en stor gala-show i Rossiya Theatre i Moskva nu på fredag den 20/7 – då ju också invägningen för Usyk-Gassiev görs. Denna kommer att kunna följas direkt här hemma över Viaplay Fighting.

 

Startfältet i lätt welter/super lightweight:
Kiryl Relikh, WBA-VM
Anthony Yigit, EM & IBF-VM/mandatory
Regis Prograis, WBC-VM/Interim
Ivan Baranchyk, IBF-VM/mandatory
Josh Taylor, WBC utsedd utmanare
Eduard Troyanovsky, WBA utsedd utmanare
Ryan Martin, obesegrad utmanare
Terry Flanagan, f d VM-kung