WBSS2: RODRIGUEZ PÅ DELAT DOMSLUT – DORTICOS PÅ POÄNG ..

okt 21, 2018
boXning

I World Boxing Super Series tredje omgång för detta nya års turneringar sågs på lördagsnatten i CFE Arena i Orlando, Florida en riktigt fin liten thriller i en mycket bra match mellan IBF-VM-kungen Emmanuel Rodriguez (19-0/12 KO) och hans utmanare Jason Moloney (17-1/14 KO) i kvartsfinal i bantamvikts-turneringen, där det till sist var högst oklart vem som vann inför domslutet!  

Rodriguez startade mycket skarpt och förekom den aggressivt anfallande Moloney och tog inledningsvis ronderna men det jämnade ut sig i mittenpartiet och utmanaren kom bättre till sin rätt och började vinna ronder och kom sedan i en mäktig spurt där han var den bättre och starkare – frågan om det dock månne blev för lite aningens för sent. En domare såg dock australiensaren segrare med 115-113 .. men de andra två såg Rodriguez vinna med 115-113! Således 2-1 till mästaren, med titeln i behåll och vidare till semifinal. På ringside satt motståndaren där, Naoya ”Monster” Inoue från Japan, som ju slog en spektakulär KO i sin kvart, och studerade sitt kommande motstånd.

”Det var hårt men jag såg mig själv segrare .. tack till Moloney för att han tvingade fram det bästa i mig!”, sa Manny Rodriguez efteråt. ”Jag är stum .. jag tyckte jag vann allt efter femte ronden och kunde förtjänat segern, men jag hoppas jag kan bli mästare en dag.”, sa Moloney. ”Detta är en kandidat till Årets Fight!”, sa promotor Kalle Sauerland,  som sedan mönstrade Rodriguez mot Inoue i en ’staredown’ i ringen.

I den andra kvartsfinalen, i Orlando, handlade det om cruiservikt, och tillika ett VM-kval för WBA, mellan Yunier Dorticos (23-1/21 KO) och rutinerade Mateusz Masternak (41-5/28 KO), där det blev en tuff och hård fight hela vägen, men där kubanen tog inledningen ganska klart satsandes på hårda slag i avsikt att avgöra (han kallas ”KO Doctor”), men polacken plottrade sig igenom ekluten och kom sen själv starkt och gjorde en fin fight av det in i de sista ronderna. Domarna såg det 115-113 x 2, 116-112 .. enhälligt till Dorticos, som därmed är vidare i turneringen – och nu ställs mot amerikanen Andrew Tabiti i nästa omgång.  

NÄSTA VECKA är det dags för två kvartar i lätta welervikten/super lightweight i New Orleans, USA med Anthony Yigit vs Ivan Baranchyk om vakanta IBF-VM i den ena och Regis Prograis vs Terry Flanagan i den andra – två thrillers .. enormt spännande, inte minst för oss svenskar!