WEEKEND RAPPORT: SHIMING, PHIRI, GROVES SEGRADE

jan 31, 2016
boXning

imageFörutom det stora evenemanget i Montreal mellan Kovalev och Pascal bjöd helgen på ytterligare några högst intressanta resultat. I Oriental Sports Center i Shanghai, Kina kom jättelandets stora boxningsidol Zou Shiming tillbaka till ringen .. och det med besked. Shiming (nu 7-1/2 KO) mötte Natan Coutinho (12-1/10 KO) om den vakanta WBO International-titeln i flugvikt och gjorde ett starkt jobb mot sin tidigare obesegrade motståndare, och stoppade honom i åttonde ronden, varmed han satt sig i nytt läge för en VM-utmaning. På förmatchprogrammet ökade en annan OS-guldmedaljör, Japans Ryota Murata, på sin record till 9-0/6 KO genom att slå ut Gaston Vega (24-11-1/10 KO) i rond 2 av en mellanviktsmatch.
I Copper Box Arena i London kom förre VM-utmanaren (vs Badou Jack & två gånger Carl Froch) ”Saint” George Groves (22-3/17 KO) tillbaka till ringen och vann en enkel KO-seger i femte ronden över Andrea Di Luisa (18-4/14 KO). Ringdomare Ian John-Lewis bröt efter två nedslagningar i den ronden. Nu ställs siktet på ett nytt VM-kval. Tävlingen var en co-promotion mellan Hearn & Sauerland.
imageOch i Rosarito, Baja California, Mexico ställde afrikanska utmanaren Catherine Phiri (nu 11-1/5 KO) från Zambia till med en skräll, då hon överraskande besegrade regerande VM-drottning Yazmin Rivas (34-9/10 KO) i en match hon dominerade, var både snabbare och precisare, och ledde på poäng då matchen bröts efter en ofrivillig skallning och mexikanskan fick bryta. Ringdomare Raul Caiz tog ändå ifrån Phiri ett poäng i det läget, men det förändrade inte faktum: med 59-55 x 2 och 57-57 på ett Technical Decision vann och kröntes Phiri till ny WBC-VM-drottning i bantamvikt.