WHYTE-PARKER INVÄGDA! GARCIA-EASTER & ORTIZ-COJANU PRESSMÖTE

jul 27, 2018
boXning

 

Nu på fredagskvällen är allt klart för lördagens mäktiga ’showdown’ i tungvikt i O2 Arena i London – de två mäktiga tungviktarna vägde in, spänt men under kontroll ..! WBC #1 Dillian Whyte klev på vågen 117,3 kg tung medan förre WBO-VM-kungen Joseph Parker vägde in på 110 kg jämnt .. mer än 7 kg lättare således.

Det andra tungviktsparet på galan i O2 Dereck Chisora och Carlos Takam vägde respektive 113,2 kg och 111,7 kg. Dramat från London går att följa på Viaplay Fighting från kl 19 lördag.

På torsdagen hölls i Los Angeles sista pressmötet före fredagsnattens invägning, där de två mästarna i lördagens ’unification/titelenande’ i Staples Center mötte media. Både WBC Champ Mikey Garcia och IBF Champ Robert Easter Jr talade lugnt och samlat med pressen och gav varann inte onödig uppmärksamhet.

Garcia: ”Jag och Robert Easter Jr är de enda obesegrade mästarna i divisionen; så i mina ögon är vinnaren viktklassens bästa man.”

Easter Jr: ”Det enda riktigt stora namn Garcia besegrat är Adrien Broner. Jag kommer att ge honom stora problem. Jag tror att på våra records och med vår skicklighet så är segraren här den bästa boxaren i denna viktklass.”

Därefter poserade det relativt omaka paret med sina bälten, i centrum på podiet, omgivna av det maffiga tungviktsparet Luis ”The Real King Kong” Ortiz, nu i come back efter VM-förlusten vs Wilder, och förre WBO-utmanaren Razvan Cojanu, som gör upp i galans semi.

Ortiz: ”Min motståndare är mycket stor men väl i ringen är vi samma storlek. Wilderfighten är nu historia, men jag vill ha en chans till. Jag räds ingen!”

Cojanu: ”Jag såg saker i Wilder-matchen jag kan nyttja. Min skarpa ’ett-två’ kommer ge honom bekymmer.”