WHYTE SLOG PARKER KNAPPT I THRILLER! CHISORA SLOG SENSATIONELL KO! TAYLOR VANN .. KIMURA & CP DITO ..

jul 29, 2018
boXning

I en fantastiskt fin boxningskväll från O2 Arena i London bjöds en över 20.000 personer stark publik på plats och miljoner tv-tittare jorden runt på lördagsnatten på den ena dramatiska och rafflande boxningsmatchen efter den andra! Huvudmatchen blev till sist en verklig thriller men var också i stora stycken en mycket stark boxningsfight mellan hemmafavoriten Dillian ”Body Snatcher” Whyte (24-1/17 KO) och förre WBO-VM-kungen Joseph Parker (24-2/18 KO) från New Zealand. Matchen gällde Whytes WBC/Silver-bälte samt WBO:s vakanta International-titel i tungvikt. Parker öppnade klart bäst och boxade utmärkt bra i de två inledande ronderna, då han ställde Whyte kort på svar. Den första vann han klart och den andra hade han i princip vunnen då de två i rondslutet skallade ihop och Parker tvangs gå ner på knä – det senare dömde ringdomare Ian John Lewis som ’nedslagning’ varför tämligen felaktigt Whyte kom att få den ronden i protokollet som ’10-8′ ..! Istället för vad som borde varit en 10-9-rond till Parker.

Därefter kom dock Whyte starkt och vann följande två ronder, tappade den femte och sjätte var i stort jämn, men sen tog britten även nästa två omgångar. Här föll Parker in i sina gamla ’synder’ att göra för lite, slå ett par slag och ’titta efter’ hur det gick .. medan Whyte arbetade och bitvis nu dominerade händelserna. Parker lät sig också fångas med garden nere på Dillians excellenta 5 cm längre vänsterjabb .. och när han så pressad av Kevin Barry i ringhörnan att försöka ’ta över’ i nionde ronden under forcering rammades av en blixtrande vänsterkrok och gick i golvet – så tappade han den ronden 10-8. De gjorde en jämn tionde rond, men sen kom Parker desperat att avgöra men full attack i de två sista ronderna, tog elfte klart och körde över Whyte i sista, slog ner honom under stor dramatik med blott kort tid kvar och kunde sedan inte avgöra i slutsekunderna ..! Det var då ett drama utan like, men när väl domslutet kom summerade det ändå korrekt att Dillian Whyte gjort precis tillräckligt för att vinna: 113-112, 115-110, 114-111. Hade emellertid andra rondens ’nedslagning’ viftats bort så hade det sannolikt blivit ett delat domslut eller rentav oavgjort.

 

Efteråt var det full förbrödring mellan de två och de lovprisade varann. Whyte menade på att ännu blott 26-årige Parker har en lysande framtid, trots detta nederlag .. och Parker erkände förlusten och sa att den bättre mannen för kvällen vann! Nu är Dillian Whyte definitivt VM-kvalad och kommer att bli Anthony Joshuas motståndare i april nästa år – detta förutsatt att Joshua klarar av sitt kommande försvar mot Alexander Povetkin och att WBC-kungen Deontay Wilder inte ångrar sitt blanka nej och vill ha aprilfighten … hur som sitter ”Body Snatcher” i guldsits för närvarande.

Den stora galan i O2 Arena bjöd på en rad godbitar inklusive det andra stora tungviktsmötet mellan  Dereck Chisora (29-8/21 KO) och Carlos Takam (35-5-1/27 KO), två afrikaner (Chisora född i Zambia, Takam född i Kamerun) sedan länge bosatta i respektive England och Frankrike, om WBA:s International-titel, men lika mycket om vem av de två som hör hemma i världens tio-i-topp. Takam öppnade matchen i ursinnigt tempo och drev upp Chisora i repen, där denne tog en hel del stryk under ett slags egen variant av Alis rope-a-dope och kom till synes hopplöst under på poäng – han hade förvisso några moment under fighten där kom loss från repen och svarade bättre – men vid åttonde rondens början kom han ut ur ringhörnan och drog iväg en lång, svepande överhandshöger som träffade Takam på tinningen och denne gick i däck, kom med upp igen och träffades av en likadan till och slogs ut! Snacka om dramatisk vändning! Därmed är 34-årige Chisora kvar i leken medan det är tveksamt vad framtiden håller för 37-årige Takam. Kommer WBA/Regular kungen Manuel Charr förbi sitt försvar mot Fres Oquendo så ligger här en potentiell titelkamp för ”Del Boy” Chisora.

Kate Taylor (10-0/5 KO), WBA/IBF-VM drottning i lättvikt försvarade sina bälten mot Kimberly Connor (13-4-2/5 KO) från USA och fann ganska snabbt ’melodin’ för hur utmanaren skulle stoppas och då hon satte en serie tunga träffar i tredje ronden kastade sig ringdomaren emellan och bröt,  TKO 3 ..! Den irländska idolen, en av branschens allra främsta kvinnor, ska nu närmast till USA för att försvara mot Cindy Serrano i Chicago i oktober.

Redan på fredagsnatten försvarade WBO-VM-kungen Sho Kimura (17-1/19 KO) sin titel i Qingdao i Kina – där han är mycket populär pga sin seger över (dubbla OS-guld) Zou Shiming för ett år sedan – mot Filippinernas hårdslående Frolian Saludar (28-3-1/19 KO) och gjorde det med bravur, då hans ihärdiga attacker ledde till att han stoppade sin man på KO i sjätte ronden, efter att ha golvat honom en gång i femte. Detta ses som en av Kimuras bästa matcher nånsin.

I semin på denna gala försvarade obesegrade Knockout CP Freshmart (Thammanoon Niyomtrong; 18-0/7 KO) sitt WBA-VM-bälte i stråvikt/minimumweight genom att poängbesegra Kinas första VM-lung, nu utmanare, Chaozhong Xiong (27-8-1/14 KO) tämligen klart över 12 ronder (116-112, 118-110 x 2).